Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
24. 6. 2017,
10.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Daniel Evans Martina Hingis Richard Gasquet

Sobota, 24. 6. 2017, 10.11

6 let, 7 mesecev

Kokain: v teniškem svetu odmeva nova dopinška afera

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
Daniel Evans | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Dobro leto je minilo od ene največjih dopinških afer, potem ko je bila na testiranju pozitivna Marija Šarapova. Tokrat je bil zaradi kokaina pozitiven britanski teniški igralec Daniel Evans.

Dan Evans je tretji lopar Velike Britanije in je trenutno 50. igralec sveta. Ko je kazalo, da je pri svojih 27 letih našel pot proti vrhu, se mu je močno zalomilo in vprašanje je ali ga bomo lahko še kdaj gledali na teniških igriščih. Evans je na tiskovni konferenci na turnirju v Queen's Clubu priznal, da je bil pozitiven zaradi kokaina, potem ko so ga 24. aprila testirali v Barceloni.

Razočaral je veliko ljudi. | Foto: Reuters Razočaral je veliko ljudi. Foto: Reuters Želel je povedati osebno

"Danes je zelo težek dan zame. Želel sem priti in vam osebno povedati. Pred nekaj dnevi so me obvestili, da sem bil zaradi kokaina pozitiven na dopinškem testu v Barceloni. Zelo pomembno je, da veste, da sem to jemal zunaj tekmovanj in ni nič povezano s tenisom," je uvodoma povedal Britanec, ki se zaveda, da se mora sam soočiti s posledicami.

"Razočaral sem veliko ljudi. Mojo družino, trenerja, ekipo sponzorje, britanski tenis in moje navijače. Lahko se samo iskreno opravičim. To je izredno žalostna in ponižujoča izkušnja," je še povedal Evans, ki je bil na tiskovni konferenci prisoten nekaj več kot minuto in ni odgovarjal na novinarska vprašanja. "Rad bi se zahvalil za vso vašo podporo v dobrih in slabih časih," je še na koncu dodal.

Grozi mu štiriletna kazen

Zadnji turnir je odigral turnir serije Challenger, kjer je moral v četrtfinalu zaradi poškodbe predati dvoboj. Evans, ki je bil na lestvici ATP najvišje uvrščen na 41. mestu, od 26. junija ne sem igrati na nobenem turnirju, kar pomeni, da je Wimbledon zanj že izgubljen. Grozi mu celo štiriletna prepoved igranja tenisa.

Leta 2007 je dvoletno prepoved igranja dobila Martina Hingis, nekdanja prva igralka sveta. | Foto: Guliverimage/Getty Images Leta 2007 je dvoletno prepoved igranja dobila Martina Hingis, nekdanja prva igralka sveta. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pred njim že Hingisova in Gasquet

Leta 2007 je zaradi uživanja kokaina dvoletno prepoved igranja dobila Martina Hingis, nekdanja prva igralka sveta. Temni madež pa bo za vedno ostal tudi pri Richardu Gasquetu, ki ni smel igrati eno leto. Francoz se je namreč pritožil, saj je trdil, da je kokain zaužil s poljubom dekleta. Vse, kar je vedel o njej, je bilo le ime - Pamela.

Ne spreglejte