Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2013,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Blaž Kavčič Grega Žemlja Aljaž Bedene

Ponedeljek, 8. 4. 2013, 11.25

8 let

Kavčič in Bedene namučila favorita v Maroku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na maroškem pesku sta v sredo izpadla Blaž Kavčič in Aljaž Bedene. Prvega je v treh nizih ugnal prvi nosilec Stanislas Wawrinka, drugega četrtopostavljeni Benoit Paire. V četrtek na delu Grega Žemlja.

V Casablanci, kjer se igra na peščeni podlagi, ostaja od slovenskih udeležencev na turnirju le še Grega Žemlja. Zaradi visoke uvrstitve na svetovni jakostni lestvici opravlja vlogo osmega nosilca, je pa imel v uvodnem nastopu ogromno dela. Po skoraj triurnem maratonu z Nemcem si je lahko v sredo malce odpočil in spremljal na delu rojaka. Žal sta oba izpadla, sta pa naletela na zelo dobra tekmeca, ki na lestvici zasedata 17. oziroma 33. mesto. Oba Ljubljančana sta se predstavila na osrednjem igrišču, favorite namučila z osvojenim prvim nizom, nato pa vendarle klonila in se v konkurenci posameznikov poslovila od maroškega turnirja.

Najprej je nastopil Blaž Kavčič in navdušil v uvodnem nizu s prvopostavljenim Švicarjem Stanislasom Wawrinko. Odlično mu je kazalo tudi na začetku drugega, ko je odvzel servis prvemu nosilcu, povedel z 2:0 v igrah, nato pa je 17. igralec sveta prevzel stvari v svoje roke in Ljubljančanu v nadaljevanju prepustil le še tri igre. Tako je dobil prvi medsebojni dvoboj s Kavčičem, ki je še v dvanajsto zapored izgubil srečanje s tekmecem, na lestvici uvrščenim med najboljših 20 na svetu.

Wawrinka je letos že izkusil moč slovenskega moškega tenisa, saj ga je na turnirju v indijskem Čenaju z 2:6 in 6:7 izločil Aljaž Bedene. Slednji se je v sredo podobno kot Kavčič predstavil na osrednjem igrišču, na koncu pa ponudil skoraj identičen razplet. Dobil je prvi niz s četrtim nosilcem Benoitom Pairejem, ki je na lestvici uvrščen na 33. mesto, nato pa v nadaljevanju moral priznati premoč Francozu.

Ne spreglejte