Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2013,
17.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Katarina Srebotnik Miami

Ponedeljek, 1. 4. 2013, 17.38

8 let

"Kata" presrečna: Z Nadjo sva najbolj konstantna dvojica letos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Katarina Srebotnik, najboljša slovenska teniška igralka tega tisočletja, navdušuje v dvojicah. Spada v svetovni vrh, z Nadjo Petrovo pa je letos nastopila že v petih finalih. In osvojila dva turnirja.

Izkušena Velenjčanka s stalnim prebivališčem v Dubaju je v nedeljo zvečer po slovenskem času pozdravila že 32. lovoriko v konkurenci ženskih dvojic. V finalu močnega in bogatega turnirja v Miamiju (za zmago je prejela 122.500 ameriških dolarjev nagrade) je združila moči z Nadjo Petrovo in osvojila drugi letošnji turnir.

"Dvoboj sva začeli odlično. Od samega začetka sva poskušali igrati zbrano in napadalno, kar se nama je tudi obrestovalo, saj sva z nekaj odvzemi servisov prišli do prepričljivega vodstva in zmage v prvem nizu. V podaljšani igri drugega niza sva bili ponovno zelo odločni in prepričljivi ter se veselili ponovnega naslova," je iz sončne Floride sporočila Katarina Srebotnik, ki je v finalu skupaj z rusko partnerko odpravila ameriško-angleško navezo Raymond/Robson.

Lovoriko v Miamiju, svojo drugo v karieri (pred petimi leti je osvojila turnir v konkurenci dvojic z SAj Sugijamo), si je zagotovila z zmago v finalu s 6:1 in 7:6 (2). Tako sta Slovenka in Moskovčanka prekinili niz treh zaporednih porazov v finalu in se še približali vrhu na svetovni jakostni lestvici igralk v dvojicah. "Z nastopi v letošnji sezoni sva zelo zadovoljni. Od naslova v Sydneyju sva se z izjemo odprtega prvenstva Avstralije, kjer sva izgubili proti sestrama Williams, vselej uvrstili vsaj v finale in s tem potrdili, da sva najbolj konstantna ženska dvojica letos. Po treh zaporednih porazih v finalih sva vedeli, da nama bo prej ali slej uspelo zmagati in naslova v Miamiju sva res zelo veseli," ne skriva sreče "Kata". S Petrovo je pred leti že zmagala v Moskvi, zdaj pa sta stalni soigralki in sta se letos veselili dveh turnirskih lovorik. Glede na formo tudi ne zadnjega ...

Ne spreglejte