Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
4. 11. 2016,
11.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Marin Čilić tenis Novak Đoković

Petek, 4. 11. 2016, 11.03

6 let, 7 mesecev

Kako hudo je s kolenom Novaka Đokovića? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Novak Đoković se je v četrtek uvrstil v četrtfinale turnirja serije masters v Parizu, potem ko je po treh nizih premagal Bolgara Grigorja Dimitrova (4:6, 6:2, 6:3). Pri Srbu pa brez zapletov ni šlo, saj je moral zaradi bolečin v kolenu poiskati zdravniško pomoč.

Novaku je v eni izmed točk spodrsnilo, tako da se je takoj prijel za koleno. Po tistem je srbski teniški zvezdnik zahteval zdravniško pomoč in pozneje nadaljeval igro. Na novinarski konferenci po dvoboju je prvi igralec sveta pomiril svoje navijače. "Ni nobenih težav, vse je v redu," je povedal glede svojega kolena.

Đoković v prihodnjih dneh od sebe pričakuje še več. | Foto: Guliverimage/Getty Images Đoković v prihodnjih dneh od sebe pričakuje še več. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Vem, kaj moram narediti"

Beograjčan je dejal, da je bil Dimitrov izredno zahteven nasprotnik in da mu je ta dvoboj psihološko zelo pomagal. "Vesel sem takšnega dvoboja, saj mi je pomagala tako fizično kot tudi psihično. Nasprotnik mi ni prepustil dvoboja, ampak sem se moral boriti. To mi vliva samozavest za nadaljevanje turnirja. Zadovoljen sem bil z igro, čeprav bi lahko na trenutke igral na višji ravni. Glede na formo, ki ni takšna kot v prvih šestih mesecih, sem pričakoval nihanja v igri, saj od OP ZDA nisem imel veliko dvobojev" je povedal prvi lopar sveta.

V petek ga v četrtfinalu čaka izredno neugoden nasprotnik, in sicer Hrvat Marin Čilčić, ki je v zadnjem času v izredno dobri formi. Tega se zaveda tudi dvanajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam. "Rad ima hitre podlage. Zmagal je na turnirju v Cincinnatiju, kjer so zelo podobne razmere, če ne celo hitrejše. Vem, kaj moram narediti, in upam, da bom to v petek lahko uresničil."

Marin Čilić je v zadnjem času v zelo dobri formi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marin Čilić je v zadnjem času v zelo dobri formi. Foto: Guliverimage/Getty Images

O spremljevalni ekipi noče govoriti

Đoković se tudi tokrat ni mogel izogniti vprašanju glede svoje spremljevalne ekipe. Pred dnevi je kar veliko prahu dvignil tako imenovani guru Pepe Imaz, ki Novaka spremlja na turnirju v Parizu. Na novinarski konferenci so ga vprašali, ali ne bi bilo bolje, da bi bila poleg trenerja Marijan Vajda in Boris Becker. Nole je še enkrat povedal, da o tem noče govoriti, in dodal: "To je trenutno najboljša mogoča ekipa."

Ne spreglejte