Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
14. 12. 2020,
10.33

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

1

Natisni članek

Roger Federer

Ponedeljek, 14. 12. 2020, 10.33

1 leto, 2 meseca

Kaj se dogaja z Rogerjem Federerjem?

Kaj se dogaja? Federer je z izjavo vse osupnil.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

1

Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

"Upam, da bom prihodnje leto še kaj pokazal," je na podelitvi nagrad v Švici povedal Roger Federer, eden od najboljših teniških igralcev vseh časov. Kakšna je sploh njegova športna prihodnost?

Roger Federer je na podelitvi nagrad povedal, da je njegov nastop na OP Avstralije pod velikim vprašajem, ob tem pa celo ni izključil možnosti, da je odigral že svojega zadnjega. Devetintridesetletni športnik je s temi besedami šokiral svoje navijače po vsem svetu, a je ta verjetnost zelo majhna, vprašanje je, kako resne so bile njegove besede.

Še danes ni pripravljen na igranje

Roger Federer uradnega dvoboja ni odigral vse od polfinala OP Avstralije, se pravi od januarja. Federer že vse od takrat okreva, potem ko je moral iti na celo na dve operaciji kolena. Zdaj upa, da bo v letu 2021 znova stopil na igrišče, vendar je ob tem namignil, da do OP Avstralije še ne bi bil pripravljen.

"Upal sem, da bi bil do oktobra že 100-odstoten, ampak do danes še nisem. Težko bo do OP Avstralije. Bomo videli, kako bo šlo v prihodnjih mesecih. V zadnjem času sem se veliko ukvarjal s fizično pripravo, bomo videli, kako bo šel tenis," je povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam in priznal, da bo, če bodo turnir v Melbournu res zamaknili za tri tedne, to zagotovo pomagalo.

Njegovi glavni cilji bodo Wimbledon, OP ZDA in olimpijske igre v Tokiu. | Foto: Gulliver/Getty Images Njegovi glavni cilji bodo Wimbledon, OP ZDA in olimpijske igre v Tokiu. Foto: Gulliver/Getty Images Kaj so glavni cilji v novi sezoni?

"Zapleteno bo za OP Avstralije. Ne želim narediti naslednjega koraka, dokler ne bom pripravljen. Ti trije tedni bi mi lahko pomagali. Zanima me, ali se bo res začelo 8. februarja. Seveda bi mi pomagalo, če bi imel nekaj več časa," je povedal Baselčan, ki bo avgusta praznoval 40 let. Dodal je še, da bodo njegovi glavni cilji v tem letu Wimbledon, OP ZDA in olimpijske igre v Tokiu, kjer si še kako želi posamično zlato olimpijsko medaljo.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Na koncu vse osupnil s svojo izjavo

Federer je v nedeljo skupaj z nekdanjo alpsko smučarko Vreni Schnider postal najboljši švicarski športnik v zadnjih 70 letih. Roger je z izjavo svoje navijače deloma osupnil, saj je namignil, da bi lahko celo obstajala možnost, da je odigral svoj zadnji dvoboj.

"Upam, da bom prihodnje leto še kaj pokazal. A če bi bilo to vse, bi bil to zame na tej podelitvi neverjeten konec," je še povedal Federer in na družbenih omrežjih poskrbel za kar nekaj skrbi svojih oboževalcev.

Roger Federer
Sportal Federer je poskušal narediti vse, kar je bilo v njegovi moči

Ne spreglejte