Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
12.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Wimbledon WTA

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 12.06

6 let, 7 mesecev

Wimbledon (WTA), 1. dan

Halepova in Ostopenkova brez težav, Venus spomin na nesrečo spravil v jok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Jelena Ostapenko | Foto Reuters

Foto: Reuters

Mlada Latvijka Jelena Ostapenko, presenetljiva zmagovalka OP Francije, je z zmago začela tudi turnir v Wimbledonu. Uspešna je bila tudi Simona Halep.

Romunka Simona Halep, druga teniška igralka svetovne lestvice, je v prvem krogu s 6:4 in 6:1 gladko premagala Novozelandko Marino Eraković, ki se je na turnir tako kot Slovenka Polona Hercog uvrstila iz kvalifikacij. Halepovo zdaj čaka Brazilka Maria Beatriz Haddad.

"Moja sezona na peščenih igriščih je bila zelo uspešna, naredila sem skoraj vse in igrala v finalu na zadnjih treh turnirjih. Toda ta turnir je poseben, ni mogoče imeti bolj drugačne podlage," je pojasnila Halepova.

Uspešne so bile tudi Američanka Venus Williams, ki je s 7:6 (7) in 6:4 ugnala Elise Mertens, dvakratna zmagovalka turnirja na "sveti travi" Čehinja Petra Kvitova, zadnjič je v Wimbledonu zmagala leta 2014, ki je 12. igralka sveta, in četrta nosilka Jelina Svitolina iz Ukrajine.

Tragični dogodek je ni pustil ravnodušne

V središču pozornosti je bila tudi sedemintridesetletna Venus Williams, petkratna zmagovalka grand slama v Angliji, ki je tam zadnjič slavila leta 2008. Williamsova, ki je 11. igralka sveta, se je med novinarsko konferenco po tekmi zlomila, ko je dobila vprašanje o njeni prometni nesreči v začetku prejšnjega meseca, v kateri je prevozila rdečo luč in se zaletela v vozilo 78-letnega Jeroma Barsona, ki je dva tedna pozneje podlegel hudim poškodbam.

Venus Williams se je po dvoboju razjokala. | Foto: Reuters Venus Williams se je po dvoboju razjokala. Foto: Reuters

"Resnično, za to ni nobenih besed, strašno je ... Sem povsem brez besed," je povedala in zajokala. Nekaj časa se je držala za glavo, nato vprašala, če lahko zapusti sobo, v katero se je kmalu vrnila, še vedno vidno pretresena, pa kljub temu končala pogovore v naslednjih minutah. Tragični dogodek je opustil posledice tudi pri njeni igri, posebej v prvem nizu.

Rezultati:

Ne spreglejte