Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
12. 2. 2021,
5.59

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,62

5

Natisni članek

OP Avstralije

Petek, 12. 2. 2021, 5.59

1 leto, 2 meseca

Rafael Nadal in gospa s sredincem

Je gospa s sredincem res tako pomembna? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,62

5

Rafael Nadal | Gospa, ki je v četrtek poskrbela za kar nekaj "zabave" na tribunah Meloburne parka. | Foto Guliverimage

Gospa, ki je v četrtek poskrbela za kar nekaj "zabave" na tribunah Meloburne parka.

Foto: Guliverimage

"Iskreno, ne poznam je in si je tudi ne želim spoznati," je po zmagi v drugem krogu OP Avstralije povedal Rafael Nadal, potem ko mu je ena izmed gledalk brez razloga ali povoda pokazala sredinec. Še en od zanimivih pripetljajev, pri čemer mnogi pozabljajo, da gre pri Špancu na tem turnirju za nekaj več, nekaj zgodovinskega.

Rafael Nadal je v četrtek v drugem krogu OP Avstralije svojo nalogo odlično opravil. Njegov nasprotnik je bil Američan Michael Mmoh, katerega je gladko premagal po treh nizih (6:1, 6:4, 6:2), dvoboj pa je trajal le uro in 47 minut.

"Morda je spila preveč gina in tequile"

Bolj kot Nadalova gladka zmaga, je dvoboj zaznamovala gledalka, ki je Špancu brez kakršnegakoli razloga pokazala sredinec. V drugem nizu pri izidu 5:4 je Nadal ob svojem servisu čakal, da se gledalci umirijo. Ko se je ozrl proti tribunam, se je njegov pogled ustavil že pri omenjeni gledalki. "A meni," se je v smehu spraševal eden najboljših igralcev vseh časov.

Neprimerna gesta Nadala ni vrgla iz tira, saj je takoj po tem pripetljaju zadel as, gledalko pa so pozneje varnostniki pospremili s tribun. "Meni je bilo smešno. Da, pokazala je meni. Ne vem, zakaj? Morda je spila preveč gina in tequile," je na novinarski konferenci razlagal Majorčan.

"Trudim in borim se po svojih najboljših močeh. To je moja filozofija skozi vso kariero." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Trudim in borim se po svojih najboljših močeh. To je moja filozofija skozi vso kariero." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nekaj pozabljamo

Verjetno ob vsem tem marsikdo pozabi, kaj lahko Rafaelu Nadalu uspe na OP Avstralije. Španec ima v svoji vitrini 20 lovorik za grand slam in ob morebitni zmagi bi lahko spisal zgodovino svetovnega tenisa ter postal igralec z največ lovorikami na turnirjih za grand slam. Trenutno sta z Rogerjem Federerjem izenačena.

Ali je njegova zmaga ob superiornem Novaku Đokoviću, ki v deželi "tam spodaj" lovi svojo že deveto lovoriko, realna, je drugo vprašanje. A Rafa, ki tik pred začetkom OP Avstralije še ni vedel, ali bo sploh igral, na igrišču kaže zelo dobro igro. Kljub težavam, ki jih ima s hrbtom, njegov prilagojen servis zelo dobro deluje. Njegova igra je napadalna, točke želi hitreje zaključiti in kar nekajkrat smo ga lahko videli, kako je prihajal na mrežo.

Vztraja pri svoji filozofiji: Trudim in borim se

"Če sem iskren, ni vse pod nadzorom. Če ste videli moj servis,  je bil drugačen od običajnega, ampak vsak dan iščem rešitve. Trudim se, da jih najdem. Seveda, priprave zadnjih 15 dni niso bile idealne, ampak tukaj sem. Zmagal sem dva dvoboja brez izgubljenega niza. Delamo vse, da se iz dneva v dan počutim bolje," je po dvoboju razlagal 34-letni teniški igralec, ki je v svoji karieri šel že skozi marsikatero poškodbo.

"To moraš sprejeti in se boriti naprej. Trudim in borim se po svojih najboljših močeh. To je moja filozofija skozi vso kariero, kajne? Boril se bom, dokler bom v stanju, ko bom lahko opravljal svoje delo," je še povedal Nadal.

Nikoli ga ne smemo odpisati. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nikoli ga ne smemo odpisati. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Se še spomnite lanskega Pariza?

Če se samo spomnimo, kako Rafi niso ustrezali pogoji na OP Francije. Turnir je zaradi koronavirusa potekal jeseni, ko so bili pogoji za igranje povsem drugačni in kralju pesku niso ustrezali niti malo. Mnogi so v velikem finalu Đokoviću pripisovali zmago, a na koncu smo videli veliko prevlado Nadala in njegovo 13. zmago na pariškem pesku. Dejstvo je, da Nadala ne smemo nikoli odpisati.

Serena Williams
Sportal Prerojena Serena Williams melje naprej
Fabio Fognini
Sportal Med Italijanoma je počilo, vmes je posegel celo sodnik #video
Ne spreglejte