Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
4. 10. 2019,
12.09

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22

1

Natisni članek

teniški globus Rafael Nadal Tudi to je šport Tudi to je šport Novak Đoković

Petek, 4. 10. 2019, 12.09

4 leta, 6 mesecev

Japonec šokiral Đokovića: Govorim srbsko in rad jem čevapčiče #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22

1

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, več kot uspešno igra na turnirju v Tokiu, kjer se je v petek brez težav prebil v polfinale. Veliko bolj zanimivo pa je bilo z 21-letnim Japoncem, ki je navdušil srbskega zvezdnika z znanjem srbskega jezika.

Novak Đoković je v petek v četrtfinalu igral proti Lucasu Pouilleju in ga odpravil v pičlih 51 minutah ter tako nakazal, da je njegova poškodba ramena že preteklost. Srbski zvezdnik je po dvoboju priznal, da je odigral enega najboljših dvobojev v letošnji sezoni. Novak Đoković bo na turnirju v Tokiu v polfinalu igral z boljšim iz dvoboja med Davidom Goffinom in Hyeon Chungom.

"Zagotovo je bil to eden najboljših dvobojev v tej sezoni in najboljši v tem tednu. Prišel je ob pravem času. Mislim, da je Lucas na začetku turnirja igral zelo dobro. Gledal sem ga, ko je igral proti Nišioki, in igral je odlično. Dobro sem serviral, imel veliko asov … Izkoristil sem priložnost in ne nazadnje igral brez napak," je po dvoboju povedal Beograjčan.

Vzel si je nekaj minut za posebnega navijača

Še bolj odmevno je bilo druženje med prvi igralcem sveta in japonskim amaterskim teniškim igralcem Iorijem Yoshido. Ta je nekaj let živel v Srbiji in tam igral tenis, zato je Novaka prek portala YouTube vprašal, ali bi z njim odigral nekaj točk. Novak se je odzval na njegovo prošnjo in si za 21-letnega Japonca vzel nekaj časa. Nastal je izjemno simpatičen video.

"Nole, ti si šminker!"

Prav tako je bilo zelo zanimivo povabilo Iroija. Novaka je v videu nagovarjal v srbskem jeziku in ga prosil za pet minut treninga. Iori si želi, da bi nekoč zmagal na turnirju za grand slam, kar pa mu verjetno ne bo uspelo, saj letos ni odigral niti enega dvoboja. Mladi Japonec si je verjetno želel le nekaj medijske pozornosti. In jo tudi dobil.

Rafael Nadal
Sportal Nadal zaradi poškodbe odpovedal nastop v Šanghaju

 

Ne spreglejte