Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
11. 7. 2018,
11.01

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Wimbledon Roger Federer

Sreda, 11. 7. 2018, 11.01

5 let, 9 mesecev

Wimbledon

Japonci naj bi Federerju ponudili še enkrat več kot Nike

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V preteklih tednih se je veliko govorilo o novem opremljevalcu opreme (Uniqlo) Rogerja Federerja. Na dan so prišli novi podatki o pogodbi. Zneski v pogodbi naj bi bili precej nižji, kot so sprva pisali v javnosti.

Daniel Kaplan, novinar Sports Businessa, je razkril, da bo eden najboljših teniških igralcev zaslužil veliko manj, kot se je sprva pisalo. "Pogodba s Federerjem ni niti blizu 30 milijonom dolarjev na leto, ampak je deset milijonov. Nike mu je ponudil pet milijonov dolarjev na leto, a le, če bi igral. Uniqlo pa mu je zagotovil desetletno pogodbo," je zapisal na družbenih omrežjih omenjeni novinar.

Ta med drugim meni, da je bil Federer prepričan, da bo tudi v prihodnje sodeloval z ameriško znamko, saj je nosil opremo Nike tudi po prvem marcu, ko mu je pogodba že potekla.

Roger Federer
Sportal Federer nadaljuje pohod, Nadalu je uspelo prvič po letu 2011

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Do zdaj je dobil le 15 majic

Že pred časom je na novinarski konferenci v Wimbledonu Federer razkril, koliko opreme je dobil od novega opremljevalca. Baselčan je ravno na turnirju v Wimbledonu prvič na igrišče stopil z novo opremo.

"Mislim, da sem dobil okoli 15 majic. Verjetno mi niso dali vseh, če bi se kaj zgodilo. Nekaj jih imajo še v rezervi. Morda jih imajo še dvajset ali trideset," je razkril eden najboljših igralcev vseh časov, ki je dobil tudi enako število nogavic, trakov za lase in znojnikov za zapestje.

Roger Federer bo v sredo v Wimbledonu igral na četrtfinalnem dvoboju proti Kevinu Andersonu. | Foto: Reuters Roger Federer bo v sredo v Wimbledonu igral na četrtfinalnem dvoboju proti Kevinu Andersonu. Foto: Reuters

V četrtfinalu ga čaka neugodni Južnoafričan

Roger Federer bo v sredo v Wimbledonu igral na četrtfinalnem dvoboju proti Kevinu Andersonu, osmemu nosilcu turnirja. Osemkratni zmagovalec Wimbledona še ni imel resnega dela, saj so njegovi dozdajšnji nasprotniki "padali" kot po tekočem traku, in do zdaj na turnirju ni oddal niti enega niza. Pravzaprav ni oddal niza vse od leta 2016, ko je v polfinalu izgubil proti Milošu Raonicu. Morda je ravno Anderson tisti, ki bi se lahko z njim bolj enakovredno kosal.

Rafael Nadal
Sportal "Malo bom kuhal in gledal nogomet"
Ne spreglejte