Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 7. 2018,
20.19

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Roger Federer Wimbledon

Ponedeljek, 9. 7. 2018, 20.19

5 let, 9 mesecev

Wimbledon (ATP), 7. dan

Federer nadaljuje pohod, Nadalu je uspelo prvič po letu 2011

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Švicarski teniški as Roger Federer uspešno nadaljuje pohod na deveti naslov v Wimbledonu. V osmini finala je boljši od Francoza Adriana Mannarina boljši s 6:0, 7:5 in 6:4 in se tako uvrstil v 16. wimbledonsko četrtfinale. Uspešen je bil tudi Rafael Nadal, ki se je prvič po letu 2011 uvrstil med najboljših osem na tem kultnem turnirju. Napredoval je tudi trikratni zmagovalec, Srb Novak Đoković.

Prvi teniški igralec sveta Španec Nadal se je po letu 2011 znova uvrstil v četrtfinale grand slama v Wimbledonu. V osmini finala je 32-letnik s 6:3, 6:3 in 6:4 premagal Čeha Jirija Veselyja. S tem se je uvrstil v svoj 35. četrtfinale na grand slamih.

"To je zame pomemben trenutek. V četrtfinalu tukaj nisem bil od leta 2011. Vesel sem, igram dobro. Odigral sem štiri pozitivne dvoboje. Na travi nisem igral eno leto in želim si še naprej uživati," je povedal Nadal.

Roger Federer naredil nov korak proti devetemu naslovu

Švicar Roger Federer je naredil nov korak proti devetemu naslovu v Wimbledonu. V osmini finala je boljši od Francoza Adriana Mannarina boljši s 6:0, 7:5 in 6:4 in se tako uvrstil v 16. wimbledonski četrtfinale. Branilec naslova se je prebil v svoj 54. četrtfinale na turnirjih za veliki slam.

"Začetek drugega niza je bil zanimiv. Zanj je bilo ključno, da ostane v dvoboju in mi ne preda vodstva. Drugi niz bi lahko zmagal in dvoboj bi se mogoče razvil drugače. Vedel sem, kako dober je in mislim, da je to pokazal. V moji igri so bili vzponi in padci, a le zaradi njegove igre. Vesel sem, da sem tu tudi v drugem tednu," je menil Federer.

Napredovanje si je priigral tudi trikratni prvak Wimbledona, Srb Novak Đoković, ki je za svoj deseti wimbledonski četrtfinale izločil Rusa Karena Hačanova s 6:4, 6:2, 6:2.

Takole se je napredovanja razveselil Japonec Kei Nishikori. | Foto: Reuters Takole se je napredovanja razveselil Japonec Kei Nishikori. Foto: Reuters

Japoncu je uspelo prvič po letu 1995

Japonec Kei Nishikori je premagal latvijskega kvalifikanta Ernestsa Gulbisa s 4:6, 7:6 (5), 7:6 (10) in 6:1 in si priigral prvi četrtfinale na odprtem prvenstvu Velike Britanije, ob tem pa se je med najboljših osem prebil kot prvi Japonec po Shuzu Matsuoki leta 1995.

Prvič se je med najboljšo osmerico na sveti travi prebil tudi Američan John Isner. To mu je uspelo v desetem poskusu, za to pa je izločil grškega najstnika Stefanosa Tsitsipasa s 6:4, 7:6 (8), 7:6 (4).

Dvoboj med Argentincem Juanom Martinom Del Potrom in Francozom Gillesom Simonom so prekinili zaradi teme.

Serena Williams
Sportal Serena Williams v četrtfinale Wimbledona, Slovenki izpadli
Novak Đoković
Sportal Đoković kritiziral britansko občinstvo: Bili so nepošteni do mene
Martina Navratilova
Sportal Sploh ni vedela, ali bo lahko vstala s postelje, nato pa ...
Ne spreglejte