Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 7. 2018,
22.42

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Serena Williams WTA Wimbledon

Ponedeljek, 9. 7. 2018, 22.42

5 let, 9 mesecev

Wimbledon (WTA), 7. dan

Serena Williams v četrtfinale Wimbledona, Slovenki izpadli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Serena Williams | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams se je po današnji zmagi proti Rusinji Jevgeniji Rodini uvrstila v svoj 13. četrtfinale turnirja za grand slam v Wimbledonu. V osmini finala je 36-letna osemkratna zmagovalka odprtega prvenstva Velike Britanije Rodino premagala s 6:2 in 6:2. Obe slovenski predstavnici, ki sta nastopali med dvojicami, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, sta izpadli.

Kot zadnja od prvih desetih nosilk se je od Wimbledona poslovila Čehinja Karolina Pliškova, sicer sedma nosilka in osma na lestvici WTA. S 6:3, 7:6 (1) jo je premagala Nizozemka Kiki Bertens.

V ženski konkurenci je za zmago na sveti travi zdaj najvišje postavljena nosilka Angelique Kerber na 11. mestu. Nemka je danes premagala Švicarko Belindo Bencic s 6:3, 7:6 (5).

V četrtfinale je napredovala Američanka Serena Williams, za mnoge zdaj glavna favoritinja za končno zmago. Šestintridesetletna osemkratna zmagovalka Wimbledona je bila v osmini finala boljša od Rusinje Jevgenije Rodine s 6:2 in 6:2. Williamsova je napredovala v svoj 13. wimbledonski finale. Williamsova, ki je lanski turnir izpustila zaradi nosečnosti, je v All England Clubu zmagala osemnajsti dvoboj po vrsti.

Kljub prepričljivi zmagi, Williamsova povsem zadovoljna ni bila. "Sem perfekcionistka. Vedno najdem nekaj, kar mi ni všeč. Zmaga je vedno dobra, toda do nje sem prišla težje, kot kaže rezultat," je bila odkrita ameriška zvezdnica.

Najprej je izpadla Katarina Srebotnik, potem še Andreja Klepač

Od igranja v konkurenci ženskih dvojic sta se poslovili Slovenki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik. Klepačeva je skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez izpadla proti Romunkama Irini Begu in Mihaeli Buzarnescu s 6:76 (5) in 4:6. Srebotnikova in Američanka Vania King sta morali priznati premoč kanadsko-kitajsko dvojici Gabriela Dabrowski/Yi-Fan Xu, ki sta bili boljši s 6:3 in 6:3.

Roger Federer
Sportal Federer nadaljuje pohod, Nadalu je uspelo prvič po letu 2011
Ne spreglejte