Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
10. 7. 2018,
16.59

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Rafael Nadal ATP Wimbledon

Torek, 10. 7. 2018, 16.59

5 let, 9 mesecev

"Malo bom kuhal in gledal nogomet"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V torek imajo teniški igralci v Wimbledonu prost dan. Rafael Nadal, ki se je v ponedeljek brez težav prebil do četrtfinala, je razkril, kaj bo počel na prost dan. Očitno se Rafa dobro počuti tudi za štedilnikom ...

Rafael Nadal je v ponedeljek v osmini finala premagal Jirija Veselyja in se prvič po sedmih letih prebil do četrtfinala, kjer pa še nima nasprotnika. Z njim bo igral boljši iz dvoboja med Juanom Martinom del Potrom in Gillesom Simonom.

Juan Martin del Potro
Sportal Juan Martin del Potro kot zadnji v četrtfinale

Treniral bo eno uro, potem pa ...

Kot je Španec povedal, si bo vzel eno uro za trening, obiskal bo svojega fizioterapevta, sledila pa bosta bolj sproščujoča popoldan in večer. "Verjetno se bom doma sproščal. Morda bom malo kuhal, potem bom gledal nogomet in morda še kakšen film. To je to. Bolj sproščeno bo vse skupaj," je povedal kralj peska, ki je v Wimbledonu slavil dvakrat, nazadnje leta 2010.

Španec se je v zadnjih letih veliko ubadal s poškodbami, letos pa teh težav nima. "Zelo pomembno mi je, da sem se prebil do četrtfinala. Že dolgo nisem bil v Wimbledonu v takšnem položaju, v karieri pa večkrat. Ne govorimo o finalu ali osvajanju turnirja, ampak o meni in četrtfinalu. To je dober rezultat zame," je povedal Španec.

Rafael Nadal se je po letu 2011 prvič prebil do četrtfinala v Wimbledonu. | Foto: Reuters Rafael Nadal se je po letu 2011 prvič prebil do četrtfinala v Wimbledonu. Foto: Reuters

"Nisem neumen"

Že po tretjem krogu v Wimbledonu je 32-letni Rafa, kot ga tudi imenujejo, povedal, da si ob morebitni uvrstitvi v finale želi čim lažjega nasprotnika. To pomeni, da si še najmanj želi igrati s Federerjem. "Nisem neumen, ampak če bom v finalu, bo to zame izjemen uspeh. V finalu bo vsak nasprotnik težek," je še povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki ima tudi za prihodnji teden zagotovljeno prvo mesto na lestvici ATP.

Ne spreglejte