Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
1. 10. 2020,
10.10

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

Natisni članek

OP Francije

Četrtek, 1. 10. 2020, 10.10

3 leta, 6 mesecev

Sara Errani je izgubila živce

Preklinjala jo je in obtoževala, da je hlinila poškodbo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96
Sara Errani | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V sredo smo na OP Francije med ženskimi posameznicami videli enega najbolj bizarnih dvobojev. Italijanka Sara Errani je po porazu povsem izgubila živce, potem ko je bila prepričana, da je njena nasprotnica Kiki Bertens hlinila poškodbo. Erranijeva je ob odhodu z igrišča tako glasno zaklela, da so se je ustrašili tudi na sosednjih igriščih.

Robi Cokan
Sportal Slovenski trener zaradi svoje varovanke tudi do polnoči na igriščih Roland Garrosa

V sredo sta se v drugem krogu OP Francije udarili Sara Errani in Kiki Bertens. Dvoboj pa je imel veliko nepotrebnih vložkov. Dvoboj je na koncu z izidom 7:6 (5), 3:6, 9:7 dobila Nizozemka in se uvrstila v naslednji krog.

Najprej je poškodovana, nato pa teče kot še nikoli …

Vse skupaj se je začelo dogajati, ko je Kiki Bertens na svoji klopi obsedela in se zvijala zaradi krčev. Bilo je naj bi tako hudo, da so jo morali odpeljati na vozičku. Pozneje se je vrnila na igrišče in po dobrih treh urah dobila dvoboj. To je Saro Errani, finalistko OP Francije iz leta 2012, tako razjezilo, da je ob odhodu z igrišča tako zaklela, da se je krik slišal še na preostalih igriščih. Pravzaprav so se mnogi ustrašili.

"Tekla je tako, kot še nikoli do zdaj. Razjezila me je. Dobro je opravila svojo delo. Ne maram, da se nekdo 'igra' z menoj. Igrala je neverjetno, ampak ne maram takšnih stvari. Najprej je poškodovana, nato pa teče kot še nikoli … Igrišče je zapustila na stolu, v slačilnici in v restavraciji pa je videti zelo v redu. Ne maram takšnih stvari," je po dvoboju bruhalo iz Italijanke.

Tako so Saro Errani slišali na preostalih igriščih.

"Lahko govori, kar želi"

Svojo plat zgodbe je povedala tudi Kiki Bertens, peta nosilka turnirja, ki se je leta 2016 v Parizu prebila do polfinala. "Lahko govori, kar želi, ampak potem bi morala iti na kakšen tečaj igranja in nadaljevati kariero v tem. Ne vem, kaj je mislila, ampak če sem iskrena, se na igrišču nisem počutila najbolje."

"Dobra stvar je bila, da so krči prihajali in odhajali. Ni bilo tako, da bi jih imela vseskozi. Morala sem ostati mirna, da me ne bi to preveč izčrpavalo," pa je po dvoboju še povedala trenutno osma igralka sveta, ki bo v tretjem krogu igrala proti Katerini Siniakovi.

Živci popustili tudi Danu Evansu

Kot da še ne bi bilo dovolj, je bilo vroče tudi v moškem delu dvojic. Živce je izgubil Dan Evans, potem ko mu je nasprotnik rekel, da naj se ne obnaša kot otrok. Incident se je zgodil po tem, ko je Evan glasno zavpil, ko je Matwe Middelkoop žogico udaril v avt.

Middelkoop je za tem Evansu dejal: "Ne obnašaj se kot otrok. To je smešno, nič ti nisem naredil." Dana Evansa je to tako razjezilo, da ga je "vrglo" s klopi. Pozneje so njuna parterja Marcelo Demoliner in Hurkacz ter glavni sodnik le umirili situacijo. Na koncu sta svoje strasti umirila tudi igralca in se rokovala s komolci.

Rafael Nadal
Sportal Nadal odpihnil Američana, Bedene tudi v dvojicah v drugi krog
Serena Williams
Sportal Po Sereni se je poslovila tudi finalistka OP ZDA
Ne spreglejte