Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 11. 2021,
7.19

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Aleksander Zverev Matteo Berrettini Hubert Hurkacz Daniil Medvedjev

Ponedeljek, 15. 11. 2021, 7.19

2 leti, 5 mesecev

Torino, finalni turnir ATP (1. dan)

Italijanu se je zgodil najslabši možen scenarij #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Daniil Medvedjev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V Torinu se je začel teniški finalni turnir najboljše osmerice letošnje sezone. Turnir sta odprla Daniil Medvedjev in Hubert Hurkacz. Medvedjev je na koncu opravičil vlogo favorita in Poljaka premagal po treh nizih. V večernem terminu sta se udarila še Aleksander Zverev in Matteo Berrettini, dvoboj pa je bil kratek, Zverev je dobil prvi niz, nato pa je moral Italijan dvoboj predati zaradi poškodbe.

Nitto, zaključni turnir
Sportal Novak Đoković in sedem mladeničev za milijon ali celo dva

Naslednjih osem dni bodo ljubitelji tenisa prišli na svoj račun, potem ko bomo v Torinu v dvorani Pala Alpitour gledali vrhunski tenis. Igralci pa se bodo med drugim potegovali tudi za visoke denarne nagrade.

Hubert Hurkacz je dobil prvi niz. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Hubert Hurkacz je dobil prvi niz. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kot prva sta na igrišče stopila Rus Daniil Medvedjev in Poljak Hubert Hurkacz. Prvi niz, ta je trajal 51 minut, je nekoliko presenetljivo po podaljšani igri dobil Hurkacz in povedel z 1:0 v nizih. Če je po prvem nizu zadišalo po presenečenju, je Medvedjev v nadaljevanju stvari postavil na svoje mesto.

Pravzaprav smo gledali enosmerni tenis drugega igralca sveta. Medvedjev je že v drugi igri drugega niza naredil "break". To prednost je držal do konca in po 36 minutah dobil drugi niz. Ta se je končal z izidom 6:3.

Podoben scenarij smo videli tudi v tretjem nizu. Moskovčan je v uvodni igri naredil "break". V naslednji igri ga je potrdil in povedel z 2:0. "Ruska hobotnica", kot tudi radi imenujejo Medvedjeva, je tudi tokrat zdržal prednost in tretji, odločilni niz dobil s 6:4. Dvoboj se je končal po dveh urah in šestih minutah.

Matteo Berrettini je razočaran zapustil igrišče. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Matteo Berrettini je razočaran zapustil igrišče. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V večernem delu sta se pomerila Nemec Aleksander Zverev in Italijan Matteo Berrettini. Dvoboj je bil kratek, Zverev je dobil prvi niz, nato je domačin zaradi poškodbe dvoboj predal. 

Berrettini je komaj čakal, da stopi na igrišče pred domačim občinstvom, potem pa se mu je zgodil najbolj nesrečen scenarij, ki se lahko igralcu zgodi. "Neverjetno. Vzdušje je bilo eno najboljših, kar sem jih doživel v življenju. Misel na to, da nisem mogel dokončati dvoboja, me ubija," je skrušeno po dvoboju povedal Italijan.

Z njim je na igrišču sočustvoval tudi Aleksander Zverev, ki je po tako dobljenem dvoboju ostal skoraj brez besed. "Ne vem, kaj naj rečem, ker to je najslabši občutek, ki ga igralec lahko ima.       Celo leto igraš, da se uvrstiš na prečudovit turnir. Za Mattea, ki igra doma, je po mojem mnenju najslabši občutek, ki ga lahko igralec ima v karieri," je povedal Nemec.

Rdeča skupina, 1. krog

Daniil Medvedjev (Rus, 2) : Hubert Hurkacz (Pol, 7) 6:7 (5), 6:3, 6:4
Aleksander Zverev (Nem, 3) : Matteo Berrettini (Ita, 6) 7:6 (7), 1:0 predaja.

 

Lestvici

Zelena skupina
Novak Đoković 0 zmag - 0 porazov
Stefanos Cicipas 0 - 0
Andrej Rublev 0 - 0
Casper Ruud 0 - 0

Rdeča skupina
Daniil Medvedjev 1 zmaga - 0 porazov
Aleksander Zverev 1 - 0
Matteo Berrettini 0 - 1
Hubert Hurkacz 0 - 1

* Igralci po skupinah igrajo vsak z vsakim. V izločilne dvoboje (polfinale) se uvrstita dva najboljša igralca z vsake skupine.

 
Novak Đoković
Sportal Rus je sporočil, da prihaja. Kaj bo naredil Đoković?
Ne spreglejte