Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
7. 7. 2016,
10.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

tenis Wimbledon Roger Federer

Četrtek, 7. 7. 2016, 10.24

6 let, 7 mesecev

Goranu Ivaniševiću se je "mešalo" na tribunah #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Wimbledon

V sredo smo bili priča izjemnemu četrtfinalnemu dvoboju, ko sta se na osrednjem igrišču pomerila Marin Čilić in Roger Federer. Na koncu je po veliki vrnitvi dvoboj dobil Švicar, Hrvat pa je verjetno zapravil življenjsko priložnost. Kako je bilo šele njegovemu trenerju Goranu Ivaniševiću?

Dvoboj, ki si ga je vredno zapomniti. Marin Čilić je že vodil 2:0 v nizih imel je celo tri zaključne žoge, a Federerju je uspela velika vrnitev. Sedemkratni zmagovalec Wimbledona je na koncu zmagal s 3:2 v nizih, pri Hrvatu pa je bilo veliko razočaranje.

Napeto pa ni bilo samo na igrišču, ampak tudi na tribunah. Kamere so večkrat pokazale Gorana Ivaniševića, trenerja Marina Čilića, kako je nervozno spremljal dvoboj svojega varovanca. Čustveni Dalmatinec je skušal brzdati svoja čustva, a v četrtem nizu, ko sta Čilić in Federer igrala podaljšano igro, je njegov izraz na obrazu povedal vse.

"Res mi ga je žal"

"Mislim, da ni bil največji, je pa zagotovo eden največjih preobratov moji karieri. Vse, kar se mi je dogajalo v letošnji sezoni in še vedno imam možnost, da osvojim turnir," je po dvoboju povedal Federer, za katerega je bil to deseta vrnitev v karieri, potem ko je zaostajal z 0:2 v nizih.

To je bila za Federerja ena večjih vrnitev v njegovi karieri. | Foto: To je bila za Federerja ena večjih vrnitev v njegovi karieri.

Baselčan se bo tega dvoboja zagotovo dolgo spominjal. "Bil je epski dvoboj. Če pogledam nazaj, je bil to izjemen dvoboj, ki sem ga odigral v svoji karieri na osrednjem igrišču v Wimbledonu … To je velika zmaga v tej sezoni in v moji karieri. Zelo sem je vesel. Zmagati takšen dvoboj, ko preizkušaš svoje telo, se boriš v fizično napornem dvoboju; to je res neverjeten občutek," je po dvoboju govoril 34-letni teniški igralec. V polfinalu ga čaka Kanadčan Miloš Raonić, ki je v četrtfinalu premagal krvnika Novaka Đokovića, Sama Querreyja.

Federer je pozneje priznal, da je imel v dvoboju tudi nekaj sreče, prav tako pa mu je žal Čilića, saj pravi, da je eden najbolj simpatičnih igralcev v teniški karavani. "Res mi ga je žal," je še rekel 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Veliko razočaranje Hrvata

Marin Čilić je bržkone zapravil življenjsko priložnost, da bi se prvič uvrstil v polfinale najprestižnejšega teniškega turnirja. Tega se varovanec legendarnega Gorana Ivaniševića zaveda tudi sam. "Zelo sem razočaran, na kakšen način sem izgubil, vendar še vseeno mislim, da sem odigral odličen dvoboj. Nikoli nisem izgubil dvoboja, ko sem pred tem osvojil prva dva niza. Če bi še enkrat igrala, bi bil bolj agresiven pri priložnostih, ki sem jih imel v četrtem nizu," je povedal 27-letni Hrvat, ki je pohvalil tudi igro svojega nasprotnika.

"Če bi še enkrat igrala, bi bil bolj agresiven igral pri priložnostih, ki sem jih imel v četrtem nizu." | Foto: "Če bi še enkrat igrala, bi bil bolj agresiven igral pri priložnostih, ki sem jih imel v četrtem nizu."

"Federer je odlično serviral, a tudi takrat, ko mi je odvzel servis, nisem igral slabo. Zelo dobro je vračal servise, žogice so ostajale nizke, a sem vseeno uspel odigrati dobre udarce. Odigral je nekaj neverjetnih potez."

Ne spreglejte