Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
14. 7. 2015,
9.18

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đoković Jelena Đoković Wimbledon

Torek, 14. 7. 2015, 9.18

8 let, 1 mesec

Formula za uspeh: Poročite se in imejte otroke

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi lopar sveta Novak Đoković je po wimbledonski zmagi razkril še eno svojo skrivnost, ki mu je pomagala do svojih uspehov.

Novak Đoković v Wimbledonu ni slavil samo velike zmage, ampak je med turnirjem, natančneje 10. julija, praznoval svojo prvo obletnico poroke. Nole je pred letom dni pred oltar popeljal svoje dolgoletno dekle Jeleno. Od takrat naprej mu gre vse kot po maslu.

Počuti se, kot da je prva lovorika

"Odkar sem se poročil in postal oče (oktober 2014), nisem izgubil veliko dvobojev in zmagal sem kar nekaj turnirjev," je uvodoma povedal Đoković, ki je v tem času zabeležil 58 zmag in le tri poraze ter osvojil osem lovorik. "Vsakemu igralcu svetujem, naj se poroči in ima otroke."

Velika zmaga v finalu proti Federerju je prišla le pet tednov po bolečem porazu na OP Francije, kjer ga je nekoliko presenetljivo premagal Stan Wawrinka. Švicar je Srbu preprečil, da bi osvojil edino lovoriko za grand slam, ki mu manjka v njegovi zbirki. "Hitro se moraš regenerirati in iti naprej v našem športu. V nekaj tednih se moraš sestaviti in motivirati do te mere, da lahko igraš na najvišji ravni. Sam sebi sem še enkrat dokazal, da to zmorem. Vse sem dal od sebe. Počutim se, kot da je to moja prva lovorika, čeprav je že tretja v Wimbledonu," je razlagal 28-letni Beograjčan, ki že nekaj časa živi v Monte Carlu.

Še vedno se počuti mladega

Srbski zvezdnik je z devetimi lovorikami na turnirjih za grand slam uvrščen na 8. mesto večne lestvice, vendar lahko v prihodnosti osvoji še kar nekaj velikih zmag. "Trenutno se počutim dobro in še vedno se počutim mladega. Upam, da imam pred seboj še veliko let in veselim se tega. Še naprej se bom trudil po svojih najboljših močeh in videl bom, kako dolgo bom lahko še osvajal lovorike in igral tenis na tako visoki ravni."

Varovanec Borisa Beckerja ima tudi poseben ritual v Wimbledonu. Po zmagi v finalu poje košček trave. "Ko sem bil še otrok, sem vedno sanjal, da bom osvojil turnir v Londonu in zmeraj sem si želel zmago v Wimbledonu proslaviti na ta način." Đoković je pred leti naredil drastično spremembo v hrani, saj že nekaj časa uživa hrano brez glutena in se na račun tega tudi pošalil. "Prepričan sem, da je trava brez glutena. Mislim, da je povsem organska in naravna, zato sem jo lahko jedel," je dodal igralec številka ena.

Ne spreglejte