Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 8. 2019,
6.44

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković teniški globus

Sobota, 31. 8. 2019, 6.44

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA, 5. DAN (ATP)

Federer in Đoković brez težav, konec za Nišikorija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01
Novak Djoković | Roger Federer se je brez težav sprehodil prek Daniela Evansa. | Foto Reuters

Roger Federer se je brez težav sprehodil prek Daniela Evansa.

Foto: Reuters

Srb Novak Đoković, branilec naslova na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku, je v tretjem krogu gladko premagal Američana Denisa Kudlo s 6:3, 6:4 in 6:2 ter se bo v nedeljo v osmini finala pomeril s Švicarjem Stanom Wawrinko, zmagovalcem tega grand slama leta 2016. Đoković na poti do zmage tokrat ni potreboval zdravniške pomoči.

Serena Williams
Sportal Williamsova uspešno prek Čehinje, Jakupovićeva napredovala, Srebotnikova, Klepačeva in Zidanškova ne

"To, da sem igral skoraj brez bolečin, je brez dvoma velika sprememba glede na moj prejšnji dvoboj. Nisem vedel, kako se bo moje telo odzvalo po težavah v drugem krogu, ko sem nekajkrat dobil zdravniško pomoč. A se je vse dobro odvilo," je povedal Đoković. Dobil je štiri od zadnjih petih grand slamov, skupaj jih je osvojil 16, na poti do želenega sedemnajstega pa je dan pred tekmo s 111. igralcem sveta Kudlo izpustil tudi trening.

Dvaintridesetletni Đoković je priznal, da ima težave z levo ramo že nekaj tednov, vendar ni želel bolj podrobno govoriti o poškodbi. Usmeril se je že na svoj naslednji dvoboj z Wawrinko, proti kateremu v medsebojnih dvobojih vodi z 19:5, a se nista več pomerila, odkar ga je Wawrinka premagal leta 2016 prav v finalu na OP ZDA.

"Nekaj je v njem, da me še bolj motivira, da se še bolje pripravim na tekmo, vem namreč, da bo tudi tokrat zanimiv dvoboj, z nekaj res dolgimi izmenjavami udarcev," pa je pred dvobojem z Đokovićem povedal Wawrinka, 23. nosilec, ki je izločil srečnega poraženca kvalifikacij Paola Lorenzija s 6:4, 7:6 (9) in 7:6 (4).

Roger Federer je oddal le pet iger. | Foto: Reuters Roger Federer je oddal le pet iger. Foto: Reuters

Švicarski teniški as Roger Federer se je brez večjih težav uvrstil v osmino finala. Tretji nosilec je premagal Britanca Daniela Evansa, dvoboj se je po 80 minutah končal s 6:2, 6:2 in 6:1. Federer se bo v naslednjem krogu pomeril proti zmagovalcu obračuna med Belgijcem Davidom Goffinom ter Špancem Pablom Carreno-Busto.

Avstralski igralec Alex de Minaur je presenetil finalista iz leta 2014 Japonca Keija Nishikorija. Dvajsetletnik, ki zaseda 38. mesto na lestvici ATP, je zmagal s 6:2, 6:4, 2:6 in 6:3. De Minaur je prišel do prve zmage proti kateremu od igralcev iz prve deseterice na svetovni kakovostni lestvici.

Uspešen je bil tudi Rus Danil Medvedjev, ki je v izvrstni formi in je v New York prišel po zmagi na mastersu v Cincinnatiju ter uvrstitvah v finale v Montrealu in Washingtonu. Peti nosilec je izločil španskega veterana Feliciana Lopeza s 7:6 (1), 4:6, 7:6 (7), 6:4.

Ne spreglejte