Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 6. 2014,
8.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Wimbledon

Četrtek, 26. 6. 2014, 8.58

8 let

Federer gladko prek Luksemburžana, Nadal se je namučil s Čehom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na wimbledonski travi je Roger Federer v dvoboju 2. kroga gladko premagal Luksemburžana Mullerja, vlogo favorita pa je upravičil tudi Rafael Nadal in v štirih nizih izločil Čeha Rosola.

Osrednje igrišče je bilo danes v znamenju dveh velikih igralcev, Rafaela Nadala in Rogerja Federerja. Španec je svojo nalogo že opravil in pričakovano, a nikakor ne zlahka odpravil Lukaša Rosola, češkega igralca, ki je pred dvema letoma Nadala že premagal na "sveti travi". Vendar je treba poudariti, da se je Nadal v tistem času ravno vračal na igrišče, potem ko je imel precej težav s koleni.

Prvi niz je pripadel Čehu, v Wimbledonu je spet zadišalo po senzaciji. V drugem nizu je o zmagovalcu odločala podaljšana igra, ki jo je Španec po bitki živcev dobil z 8:6. Rosol je niz sklenil z dvojno napako, Nadal pa je rezultat izenačil na 1:1. V zadnjih dveh nizih drugi nosilec prestižnega turnirja ni dovolil presenečenja, Čeha je premagal dvakrat s 6:4.

"Boril sem se in čakal na trenutke. Ubranil sem set žogo v podaljšani igri, ki je bila zelo pomembna, saj bi bilo nevarno, če bi proti nevarnemu igralcu na servisu kot je Rosol, zaostajal dva niza. Ni šlo za maščevanje. Vsaka tekma je drugačna. Leta 2012 sem izgubil, ker je bil nasprotnik boljši," je po tekmi dejal Nadal, ki se bo v naslednjem krogu pomeril s Kazahstancem Mihailom Kukuškinom.

Švicarski teniški virtuoz Roger Federer se je prav tako na osrednjem igrišču pomeril z Gillesom Mullerjem iz Luksemburga. Švicar, ki je letos četrti nosilec turnirja, je tako kot v prvem krogu, ko je gladko v treh nizih premagal Italijana Lorenzija, tudi v drugem s tekmecem opravil gladko. Zmagal je v treh nizih s 6:3, 7:5 in 6:3.

Na igrišču številka 3 je tihi favorit letošnjega turnirja Miloš Raonić z lahkoto izločil Američana Jacka Socka. Zanimivo pa bo spremljati tudi veterana Lleytona Hewitta, ki je v zatonu svoje športne poti. Tokrat igra proti Poljaku Jerzyju Janowiczu, z igrišča ju je pregnala tema, jutri bosta dvoboj nadaljevala, izid v nizih je trenutno 1:0 za Janowicza (7:5 in 4:4).

Ne spreglejte