Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
16. 10. 2021,
11.26

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

Natisni članek

Roger Federer

Sobota, 16. 10. 2021, 11.26

1 leto, 2 meseca

Federer je držal obljubo

Držal je obljubo: se spomnite deklet s strehe #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20
Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Lani je Roger Federer, eden od najboljših teniških igralcev vseh časov, na strehi presenetil Vittorio in Carolo, mladi teniški igralki. Pred dnevi se je izkazalo, da je Švicar držal obljubo, ko jima je pred meseci obljubil še eno presenečenje.

Federer je držal obljubo

Lani je na družbenih omrežjih v obdobju koronavirusa postal zelo priljubljen posnetek Vittorie in Carole, ki sta igrali tenis vsaka na svoji strehi v mestu Finale Ligure. Posnetek je odkril tudi eden izmed sponzorjev 20-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam in skupaj so mladi teniški nadobudnici prijetno presenetili.

"Ne moreva verjeti," sta dejali dekleti, ko sta Federerja zagledali na strehi. "Federer je na naši strehi. Z nami igra tenis. Neverjetno, omedlela bom. Babi! Federer je na naši strehi," sta kričali s strehe Vittoria in Carola.

Federer jima je pozneje obljubil, da bosta za teden dni lahko obiskali akademijo Rafaela Nadala v Manacorju. Štiridesetletni Federer in njegov sponzor Barilla sta držala obljubo in obe dekleti so poslali na že omenjeno akademijo. Tam sta srečali Rafaela Nadala in se fotografirali tudi z njim.

Video deklet, ki je postal zelo priljubljen.

Federer se je še enkrat oglasil prek družbenih omrežij

Federer se je po tem oglasil na Twitterju in v šali zapisal: "Mazie Grille." S tem je Baselčan mislil na besedi "najlepša hvala" (v italijanščini "Grazie Mille"). A napako je tokrat storil nalašč, potem ko se je leta 2019 po turnirju v Rimu v resnici zmotil. Po tistem Federer besedi večkrat nalašč zapiše narobe.

Sploh se ne bi vrnili domov

Prav posebno izkušnjo sta doživeli tudi na akademiji Rafaela Nadala. Najprej srečanje s Federerjem, nato še teden pri Rafaelu Nadalu. "Ne spominjam se, kako sem se odzvala, ker sem bila tako navdušena. Pred poletom na akademijo sem bila res vesela. Rada bi ostala tukaj vse življenje, ker se tukaj dobro počutim. Sploh se ne bi vrnila v Italijo," je sprva dejala mlajša od sester.

"Zelo lepo je tukaj. Treningi so bili naporni, ampak se vseeno počutim zelo dobro. Trenerji in vsi drugi so zelo prijazni. Lepo je biti tukaj," pa je dejala starejša sestra.

Roger Federer in Rafael Nadal, oba sta že končala letošnjo sezono. Krive so poškodbe. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Roger Federer in Rafael Nadal, oba sta že končala letošnjo sezono. Krive so poškodbe. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Oba sta že končala sezono. Se bosta še kdaj vrnila med najboljše?

Roger Federer in Rafael Nadal sta zaradi poškodb že končala letošnjo sezono. Številni ljubitelji tenisa pa se sprašujejo, ali se bosta še kdaj vrnila na najvišjo raven. Velika negotovost je predvsem pri Federerju, ki je pri svojih 40 letih šel še tretjič na operacijo kolena. Še pred kratkim smo ga lahko videli hoditi s pomočjo bergel, medtem ko je Nadal že začel trenirati.

Roger Federer
Sportal Še vedno ima rad življenje
FBI
Sportal Za številne presenečenje: ameriški FBI zaradi groženj prisoten na turnirju
Roger Federer
Sportal Kako mu je uspelo zaslužiti 600 milijonov dolarjev?
Ne spreglejte