Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
6. 2. 2017,
9.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

tenis Davisov pokal

Ponedeljek, 6. 2. 2017, 9.54

6 let, 6 mesecev

DAVISOV POKAL

Drama v Davisovem pokalu: 17-letnika, ki je sodnika zadel v glavo, diskvalificirali #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Arnaud Gabas | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V Ottawi sta se v prvem krogu svetovne skupine Davisovega pokala pomerili Kanada in Velika Britanija. Peti, odločilni dvoboj se je končal z diskvalifikacijo, potem ko je kanadski igralec Denis Shapovalov glavnega sodnika z žogico zadel v oko. Prislužil si je denarno kazen.

Velika Britanija se je v odsotnosti njihovega najboljšega igralca Andyja Murrayja uvrstila v naslednji krog Davisovega pokala, potem ko je z 2:3 odpravila reprezentanco Kanade. Sedemnajstletni Denis Shapovalov je v besu po nesreči v glavo zadel glavnega sodnika dvoboja Arnauda Gabasa.

Obupan se je usedel na klop

V dvorani TD Place Arena je nastala tišina, potem ko so navijači videli, kaj se je zgodilo. Shapovalov, ki je zaostajal že dva niza, se je sodniku takoj opravičil, potem pa se je obupan usedel na klop. Po kratkem premoru je sodnik Gabas, ki je imel levo oko povsem rdeče, prekinil dvoboj in pričakovano diskvalificiral Shapovalova, Velika Britanija pa je tako tudi dobila obračun.

Po tej odločitvi je bilo s tribun slišati posamezne žvižge, vendar je večina kanadskih navijačev, ki niso znani kot temperamentni, to odločitev sprejela mirno. V kakšni drugi državi bi navijači takšno odločitev sprejeli precej drugače.

"Sram me je, potem ko sem svojo ekipo in svojo državo pustil na cedilu." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Sram me je, potem ko sem svojo ekipo in svojo državo pustil na cedilu." Foto: Guliverimage/Getty Images

Zaradi nespametnega obnašanja bo plačal kazen

"Najprej bi se rad opravičil sodniku in ITF (Mednarodna teniška zveza, op. p.)," je osramočen povedal mladi kanadski igralec. "To je bilo nesprejemljivo vedenje. Sram me je, potem ko sem svojo ekipo in svojo državo pustil na cedilu. To je bilo zadnjič, da sem naredil kaj takšnega. Iz tega sem se veliko naučil."

Na vse skupaj se je odzval tudi kapetan kanadske reprezentance Martin Laurendeau, ki je povedal, da bo Shapovalova tudi v prihodnje poklical v ekipo. "Tega ni načrtoval. Denis se bo moral naučiti, da ostane miren na igrišču. Do zdaj smo igrali v največji dvorani in ob vsem tem prostoru je žogica našla pot do sodnikovega očesa."

Kanadčan bo svoje nespametno dejanje plačal s 7.000 dolarji kazni.

Ne spreglejte