Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
27. 8. 2015,
10.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Donna Vekić Nick Kyrgios OP ZDA kazen

Četrtek, 27. 8. 2015, 10.10

8 let

Donna Vekić o kazni Nicku Kyrgiosu: To je smešno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrvaška teniška igralka Donna Vekić se je še enkrat oglasila po škandalu v zvezi z Nickom Kyrgiosom, ki je na njen račun izrekel neprimerne besede.

Donna Vekić trenutno igra kvalifikacije za OP ZDA, kjer se je uspešno prebila skozi prvi krog. Dogajanje okrog zadnjih dogodkov pa več kot očitno vpliva tudi na njeno igro in počutje.

Mlada Hrvatica vsekakor ni zadovoljna s kaznijo, ki jo je Nick Kyrgios dobil s strani Mednarodne teniške zveze (ATP). Avstralec je namreč pred časom med dvobojem proti Stanu Wawrinki izjavil, da je njegovo dekle (Donna Vekić) skočila med rjuhe z njegovim prijateljem Thanasijem Kokkinakisom. Sprva je Kyrgios dobil kazen deset tisoč dolarjev (9.128 evrov), pozneje pa so z zveze sporočili, da igralcu grozi 25.000 dolarjev (22.820 evrov) kazni in 28-dnevni suspenz, če se bo v naslednjega pol leta še nešportno obnašal.

Sodniki so jo spravili do solz

Ta kazen pa Donno ni pomirila. "Na žalost ni suspendiran. To je smešno. Tega ne želim več komentirati," je za New York Post izjavila hrvaška teniška igralka. Kyrgios se je pred časom skušal opravičiti za svoje nespametno dejanje, vendar očitno neuspešno.

Pred tem je 129. igralka sveta že povedala, da se želi čim bolj osredotočiti na vsak naslednji dvoboj, kar pa ji ne uspeva najbolje. V prvem krogu kvalifikacij za OP ZDA, ko je igrala proti Japonki Riki Sawayanagi, se je vseskozi pritoževala nad sodniškimi odločitvami. Vse skupaj jo celo spravilo do solz. Sodnik jo je pozneje vprašal: "Ali ste v redu?"

"Nisem se dobro počutila in tudi žogice nisem dobro udarjala. Nekatere odločitve linijskih sodnikov so bile nerazumne. Ne morem verjeti, da se to dogaja na turnirju za grand slam," je po dvoboju povedala šele 19-letna Vekićeva.

Ne spreglejte