Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Marin Čilić

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 13.15

8 let

Đoković se je znova jezil, Čilić po maratonskem dvoboju premagal Tsongaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Deveti dan OP ZDA sta bila v moški konkurenci dva četrtfinalna obračuna. V polfinale sta se uvrstila Hrvat Marin Čilić in prvi igralec sveta Novak Đoković.

Najboljši hrvaški teniški igralec Marin Čilić v New Yorku igra kot prerojen. Varovanec Gorana Ivaniševića se je v četrtfinalu pomeril s Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem. Čilić je znova pokazal, da je igralec za velike dvoboje, potem ko je po maratonskem boju na kolena spravil Tsongaja. Igralca sta na igrišču preživela dobre štiri ure. Prva dva niza sta se končala v korist 26-letnega Hrvata. V nadaljevanju je na sceno stopil francoski Muhammad Ali, ki je izenačil na 2:2 v nizih, tako da je odločal peti niz. V zadnjem nizu je bila odločilna peta igra, v kateri je Tsonga izgubil servis brez dobljene točke. Čilić te prednosti ni izpustil iz rok. V deseti igri je izkoristil drugo zaključno žogico za zmago in se zasluženo veselil polfinala.

Đokoviću ni bilo lahko

Kot zadnji par dneva sta na osrednje igrišče stopila Novak Đoković in Feliciano Lopez. Prvi igralec sveta s Špancem ne bi smel imeti večjih težav, a se je moral na koncu kar potruditi za svoj deveti polfinale v New Yorku. Prvi igralec sveta znova ni igral svojega pravega tenisa. V ključnih trenutkih je storil kar nekaj nepotrebnih napak, prav tako pa mu ni najbolje služil začetni udarec. Đoković je po drugem nizu, ki ga je izgubil s 3:6, znova besnel in vse večkrat pogledoval k svoji loži na tribunah. Tretji niz je nato dobil s 6:3, zadnjega, odločilnega pa šele po podaljšani igri. Dvoboj se je končal okrog enih zjutraj po slovenskem času. Igralca sta na igrišču preživela dve uri in 41 minut.

Ne spreglejte