Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 11. 2012,
6.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

finale

Torek, 13. 11. 2012, 6.21

7 let, 12 mesecev

Đoković: Roger, čudovito je igrati s tabo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Srbski teniški as Novak Đoković je po zmagi v finalu zaključnega turnirja osmerice nad Rogerjem Federerjem lovoriko posvetil bolnemu očetu Srđanu, Švicar pa je priznal, da več od tega ne zmore.

Ne sobota, ne nedelja, teniška poslastica št. 1 je v Londonu sledila v ponedeljek, ko je prvi lopar sveta prisilil k predaji izjemno razpoloženega šestkratnega zmagovalca ''velikega mastersa''. Odločale so malenkosti, tako kot je že v navadi, ko je govora o dvoboju dveh najboljših v svetu belega športa. ''Takrat, ko je bilo najbolj potrebno, sem igral dobro. Zmago posvečam mojemu očetu, ki bije veliko bitko. Zdravstveno stanje se mu izboljšuje. Rad te imam, oče, najboljši si in hvala, da si vedno verjel v vame. Tudi sam verjamem, da boš dobil to bitko,'' je Novak Đoković zadnjo, morda tudi najslajšo letošnjo turnirsko lovoriko namenil očetu Srđanu Đokoviću, ki se je znašel v težavah zaradi zastrupitve krvi (sepse).

Ko je Novak odpotoval v britansko prestolnico, niti ni povsem vedel, do kod bi lahko priplezal. ''V Londonu sem doslej igral le polfinale, zato nisem vedel, kaj lahko pričakujem in kakšni so cilji. Podzavestno resda skušam osvojiti vsak turnir. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Dobil sem vseh pet dvobojev, to se mi v karieri še ni pripetilo. Sezona se tako ni mogla končati lepše. Že začetek je bil fantastičen, lovorika v Melbournu, zdaj pa še ta lovorika in št. 1 na svetu. To je izvrsten občutek,'' je po obračunu B92 povedal presrečni ''Nole''.

Đoković: Roger, si najboljši vseh časov

V dvoboj je bolje vstopil Roger Federer, ki je dobil kar devet uvodnih točk, a to vseeno ni zadoščalo za uvodni niz. ''Začel je boljše od mene. To se od Rogerja tudi pričakuje. Bil je agresiven in blizu črte, sam pa sem poskušal vsiliti svoj ritem, a sem pogorel. Težko se je bilo vrniti v dvoboj po 0:3, a sem očitno izbral pravo taktično odločitev.V zaključku prvega niza sem odigral nekaj zelo dobrih točk. Ravno takrat, ko je bilo najbolj potrebno. Podobno je bilo tudi v drugem. Ubranil sem dve žogici za niz, se vrnil in preobrnil dvoboj v svojo korist na spektakularen način,'' je zdaj že dvakratni zmagovalec zaključnega turnirja osmerice obujal spomine na prelomnice dvoboja. ''Bolje od tega ne zmorem,'' je preprosto odvrnil Baselčan in napovedal, da se bo prihodnje leto v Londonu (zaključni turnir bo gostil vsaj do leta 2015) ponovno potegoval za tako želeno sedmo lovoriko.

Pohvalil ga je tudi srbski teniški junak, ki je po dvoboju dejal: ''Roger, čudovito je igrati s tabo. Še enkrat si dokazal, da si najboljši vseh časov,'' je našel velike besede za poraženca, ki je leto zaključil na drugem mestu, a tudi z novim rekordom, saj je po Wimbledonu na večni lestvici lastnikov prvega mesta po številu tednov prehitel ''nedotakljivega'' Peta Samprasa.

Ne spreglejte