Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 1. 2014,
14.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Richard Gasquet David Ferrer

Četrtek, 16. 1. 2014, 14.56

8 let

Đoković osrečil Sarajevčana in nadigral Uzbekistanca, Gasquet izpadel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na odprtem prvenstvu Avstralije si je napredovanje v osmino finala zagotovil Novak Đoković, večjih težav nista imela niti David Ferrer in Tomaš Berdych, izpadel pa je Richard Gasquet.

Srbski teniški igralec Novak Đoković je v večernem terminu po avstralskem času ugnal Uzbekistanca Denisa Istomina. Ta je v 2. krogu domov poslal 30. nosilca turnirja, Rusa Dmitrija Tursunova. Igralca sta se do zdaj pomerila že trikrat, vsi dvoboji so se končali v korist Srba, ki lovi že četrto zaporedno zmago na OP Avstralije. Drugače ni bilo niti v Rod Laver Areni. Nole je tako ostal na dobri poti, da že tretjič zapored osvoji naslov v Melbournu. Branilec naslova bo v osmini finala prekrižal lopar z Italijanom Fabiom Fogninijem.

Tretji nosilec turnirja David Ferrer je na osrednjem igrišču lopar prekrižal s Francozom Jeremyjem Chardyjem, ki je postavljen kot 29. nosilec turnirja. Španec ga je gladko izločil s 3:0 v nizih. Tudi v drugem francosko-španskem spopadu je krajšo potegnil "galski petelin". Tommy Robredo je presenetljivo izločil Richarda Gasqueta.

Berdych: Odločile so izkušnje

V tretjem krogu se je poslovil Damir Džumhur, Sarajevčan, ki se je zaradi petih zaporednih zmag (tudi v kvalifikacijah) ter glasnih navijačev znašel v središču zanimanja. Čeh Tomaš Berdych ni dopustil presenečenja in kvalifikantu prepustil le osem iger. "Džumhur je brez vsakršnega dvoma velik borec, a so bile danes na mojo srečo odločilne izkušnje," je bil zadovoljen Berdych.

Džumhur je na novo spisal zgodovino bosansko-hercegovskega tenisa ter je bil zaslužen za nekaj neprespanih noči svojih rojakov v domovini. Za nekaj trenutkov pa je nogomet, v katerem so se nogometaši BiH uvrstili na svetovno prvenstvo v Braziliji, zamenjal tenis. Tenisač, s tribun so ga ves čas spodbujali pripadniki tamkajšnjih izseljencev iz te nekdanje jugoslovanske republike, je bil s svojimi predstavami zadovoljen.

Še najbolj je bil vesel pohvale srbskega asa Đokovića: "Po dvoboju sem govoril z Novakom, ki mi je čestital in povedal, da bom zanesljivo še igral takšne dvoboje. Novak je eden najboljših igralcev na svetu in v zgodovini tenisa, njegova spodbuda pa mi zelo veliko pomeni. Zelo je lepo, ko te ogovori takšen igralec in te za nameček še pohvali, to mi zelo veliko pomeni."

Ne spreglejte