Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
28. 3. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Mirjana Lučić Baroni Miami

Torek, 28. 3. 2017, 19.00

6 let, 6 mesecev

Čudežna Hrvatica: Lahko se izboljšuješ, dokler ne umreš

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Mirjana Lučić Baroni | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Teniško igralko Mirjano Lučić Baroni so pred časom že odpisali, potem ko je za nekaj časa prekinila svojo športno kariero. Hrvatica je že leta 2014 znova opozorila nase, ko je v kanadskem Quebecu po 16 letih osvojila turnir serije WTA. Ta teden znova blesti na turnirju v Miamiju, potem ko se je uvrstila v četrtfinale.

Mikica, kot je tudi kličejo, je v osmini finala po dveh nizih odpravila Bethanie Mattek-Sands, ki je trajal eno uro in 34 minut. V četrtfinalu pa se bo 35-letna Hrvatica pomerila s Čehinjo Karolino Pliškovo.

Mirjana Lučić Baroni se je že kot 17-letno dekle uvrstila v polfinale Wimbledona. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mirjana Lučić Baroni se je že kot 17-letno dekle uvrstila v polfinale Wimbledona. Foto: Guliverimage/Getty Images Pred leti je bila že polfinalistka Wimbledona

Mirjana je svoj velik talent kazala že kot 17-letnica, potem ko se je leta 1999 v Wimbledonu presenetljivo prebila v polfinale. Kmalu po tistem je šla njena športna kariera le še navzdol. Imela je veliko družinskih težav. Predvsem se ni razumela s svojim očetom, to pa je bila tudi posledica njene daljše odsotnosti s teniške turneje.

Stvari zares dobro delujejo

Baronijeva, ki se je na turnirju na OP Avstralije in Acapulcu prebila do polfinala, očitno pri svojih zrelih športnih letih doživlja novo športno pomlad. In kaj je po njenem mnenju recept za tako dobre rezultate?

"Vedno sem trdo trenirala, vendar zdaj delamo veliko pametneje," je povedala razlog za njen nov preporod v letošnji sezoni. "Ne mučimo se več po šest ur na dan, ampak delamo dobre stvari. Izboljšujemo stvari, ki niso tako dobre, in tudi stvari, ki so zares dobre. Občutek imam, da se vseskozi izboljšujemo. Izboljšujemo mojo igro in vsekakor dodajamo nove stvari. Stvari zares dobro delujejo. Bolj pogosto skušam prihajati na mrežo, včasih je lažje stopiti dva ali tri korake naprej in udariti volley, " je povedala Hrvatica, ki je v svoji karieri zmagala na treh turnirjih.

Kako daleč lahko pride v Miamiju? | Foto: Guliverimage/Getty Images Kako daleč lahko pride v Miamiju? Foto: Guliverimage/Getty Images

"Vedno si lahko še boljši"

Čeprav je Baronijeva že z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla velik uspeh, še vedno misli, da lahko napreduje v svoji igri. "Vedno se lahko izboljšuješ, dokler ne umreš. Vedno si lahko še boljši in sama vedno stremim k temu," je še povedala Hrvatica, ki se bo v četrtfinalu pomerila s trenutno tretjo igralko sveta  Karolino Pliškovo.

"To bo težek dvoboj. Zelo dobro se poznava. Ima svoje načrte in vztrajala bom pri tem. Bomo videli, kako bo," je še povedala Baronijeva.

Ne spreglejte