Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 6. 2012,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Wimbledon Marin Čilić Andy Murray

Sobota, 30. 6. 2012, 10.19

8 let

Čiliću drugi najdaljši dvoboj, Murray premagal uro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sobota je bila v Wimbledonu zgodovinska. Marin Čilić je dobil drugi najdaljši dvoboj (po petih urah in pol), Andy Murray pa najkasneje končan obračun (dve minuti čez 11 zvečer).

Se še spomnite dvoboja med Johnon Isnerjem in Nicolasom Mahutom? Dve leti po tem maratonskem dvoboju (11 ur in pet minut, 70:68 v petem nizu) se je na igrišču številka 2 All England Cluba dogajala podobna bitka. Hrvat Marin Čilić je Američana Sama Querreya premagal z rezultatom 7:6, 6:4, 6:7, 6:7 in 17:15. Zgolj peti niz je trajal več kot dve uri, skupaj pa sta tekmeca igrala pet ur in 31 minut, kar je bil drugi najdaljši dvoboj v zgodovini Wimbledona. Čilić je imel pri 6:5 priložnost za zmago, a mu ni uspelo, nato pa je dvoboj tretjega kroga trajal še 21 iger.

"Velika drama, še posebej v petem nizu. To je bila predvsem psihološka bitka," je po zgodovinskem dvoboju povedal Čilić. "Pri 6:5 sem serviral za zmago, a je bilo zelo težko. Bilo je nekoliko vetrovno in zato še težje. Vesel sem, da sem se obdržal v dvoboju. Ni se bilo lahko skoncentrirati. Dobro sem serviral, nisem pa dobro zadeval 'returne'."

Hrvat ima manj kot 48 ur, da si spočije za še bolj zahtevnega tekmeca - domačega aduta Andyja Murrayja. Ta je v bitki s časom (dvoboji se morajo končati do 23.00 po lokalnem času) s 7:5, 3:6, 7:5 in 6:1 izločil Ciprčana Marcosa Baghdatisa. Po dveh "brejkih" v četrtem nizu se je obračun končal dve minuti čez 11. Še en dosežek za zgodovino, saj se tako pozno kakšen wimbledonski obračun še ni sklenil.

V moški konkurenci se je med 16 uvrstil še Američan Brian Baker po zmagi nad Francozom Benoitom Pairejem s 6:4, 4:6, 6:1 in 6:3. Izpadla je "senzacija" turnirja - Čeh Lukaš Rosol. V četrtek je Rosol na kolena spravil drugega igralca na svetu in drugega nosilca Španca Rafaela Nadala, to soboto pa 100. igralec na lestvici ATP ni bil kos Nemcu Philippu Kohlschreiberju, ki je slavil s 6:2, 6:3 in 7:6. V derbiju kroga je sedmi nosilec Španec David Ferrer z 2:6, 7:6, 6:4 in 6:3 premagal trikratnega finalista Andyja Roddicka, uspešni pa so bili tudi peti nosilec Francoz Jo-Wilfried Tsonga, deveti nosilec Juan Marin del Potro in deseti nosilec Američan Mardy Fish, vsi so svoje dvoboje dobili v treh nizih.

Ne spreglejte