Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
21. 7. 2015,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

David Ferrer Rafael Nadal

Torek, 21. 7. 2015, 15.16

8 let

Če ga bo kdo spregledal, ga Nadal zagotovo ne bo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dejstvo je, da David Ferrer še ni osvojil turnirja za grand slam. Lahko pa rečemo, da ima Španec za seboj izjemno kariero.

Zagotovo se bodo v prihodnjih letih ljubitelji tenisa spominjali samo najboljših igralcev. Med njimi bo Rafael Nadal, ki je dosegel skoraj neponovljive uspehe na pesku, po prefinjenosti, dobri tehniki in prav tako po uspehih se bodo spominjali Rogerja Federerja, pomembno zgodbo s svojimi uspehi piše Novak Đoković, pozabili pa ne bodo niti Andyja Murrayja, ki je ogromno naredil za otoški tenis. To je velika četverica.

Vsekakor so to imena, ki si jih velja zapomniti. Na račun tega pa bodo kariere nekaterih prav tako zelo uspešnih teniških igralcev spregledane. Eden izmed njih je David Ferrer. Triintridesetletni Španec v svoji karieri ni osvojil turnirja za grand slam, njegova statistika pa je prav tako hvale vredna. Ferrer je že vse od oktobra 2010 med prvo deseterico, prav tako je bil med deseterico v sezoni 2007/08. V trinajstletni karieri je kar 50-krat zapored igral na turnirjih za grand slam, na šestnajstih od njih pa se je prebil vsaj do četrtfinala.

Rafael Nadal ga zelo spoštuje

Na turnirjih ATP je 49-krat igral v finalu, 24-krat pa se je veselil turnirske zmage. Samo letos je osvojil tri lovorike, kar je več kot na primer Rafael Nadal, Kei Nišikori ali Tomaš Berdych. Leta 2013 se je uvrstil v finale OP Francije, kjer je moral premoč priznati svojemu rojaku Rafaelu Nadalu. Kralj peska je pred tistim finalom o Davidu govoril z izbranimi besedami. "Tenis je pošten šport, in če si kdo zasluži zmago v finalu za grand slam, je to David. Če Davida kdo ne spoštuje kot enega najboljših igralcev, potem o tenisu ne ve nič," je takrat povedal devetkratni zmagovalec OP Francije. Podobnega mnenja so tudi preostali najboljši igralci sveta.

Ne spreglejte