Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 1. 2020,
12.42

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

Natisni članek

Roger Federer novak đoković OP Avstralije

Torek, 28. 1. 2020, 12.42

4 leta, 2 meseca

OP Avstralije (ATP), 9. dan

Federer se je rešil, Đoković zanesljivo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77
Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Na OP Avstralije je za nami  deveti dan turnirja. Roger Federer je zmagal po petih nizih in rešil kar sedem zaključnih žogic nasprotnika, gladke zmage pa se je razveselil Novak Đoković. V polfinalu nas čaka velika poslastica, potem ko se bosta tam pomerila Federer in Đoković.

Ashleigh Barty
Sportal Znani prvi polfinalistki Melbourna, konec slovenskih nastopov

Prvi medsebojni dvoboj

Prvi četrtfinalni dvoboj je po petih nizih dobil Roger Fedrer. Ta je v četrtfinalu po napetem dvoboju le premagal Tennysa Sandgrena, trenutno šele 100. igralca sveta. Deset let mlajši Sandgren bo verjetno še dolgo sanjal zapravljene priložnosti. Za Švicarja in Američana je bil to prvi medsebojni dvoboj.

Tennys Sandgren bo še dolgo sanjal četrti niz. | Foto: Gulliver/Getty Images Tennys Sandgren bo še dolgo sanjal četrti niz. Foto: Gulliver/Getty Images V četrtem nizu zapravil sedem žogic za zmago

Dvoboj je bolje začel Roger Federer, ki je dobil prvi niz s 6:3. V drugem in tretjem nizu je prevladoval Američan, ki je oba niza dobil s 6:2. Sandgren pa bo verjetno še dolgo časa sanjal četrti niz, saj je zapravil kar sedem žogic za zmago.

Prve tri zaključne žogice je imel v deseti igri četrtega niza, a se je tretjemu igralcu sveta uspelo rešiti. Še večjo dramo smo lahko videli v podaljšani igri četrtega niza. Sandgren je že vodil 6:3, podaljšana igra se igra do sedem, a se je Federerju uspelo izvleči tudi iz teh težav in izsiliti peti niz.

Roger Federer je zmagal po treh urah in 28 minutah. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer je zmagal po treh urah in 28 minutah. Foto: Gulliver/Getty Images

Peti niz se je odvijal po notah Federerja

V petem, odločilnem nizu je znova na sceno stopil izkušeni Federer, medtem ko je 28-letni Sandgren padel v svoji igri. Baselčanu je v šesti igri petega niza uspel "break". S svojimi izkušnjami Federer te prednosti ni zapravil in se na koncu zasluženo veselil uvrstitve v polfinale. Dvoboj je trajal tri ure in 28 minut.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković brez večjih težav v polfinale

Veliko manj težav v četrtfinalu je imel Novak Đokovič, ki je po treh nizih pod hladno prho poslal Miloša Raonica. To je bil za srbskega zvezdnika še deseta zmaga nad visokoraslim Kanadčanom. Dvoboj se je končal z izidom 6:4, 6:3, 7:6 (1) in je trajal dve uri in 53 minut.

Ne spreglejte