Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 1. 2020,
10.22

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

OP Avstralije Ashleigh Barty Petra Kvitova

Torek, 28. 1. 2020, 10.22

4 leta, 2 meseca

OP Avstralije (WTA), 9. dan

Znani prvi polfinalistki Melbourna, konec slovenskih nastopov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Ashleigh Barty | Triindvajsetletna Bartyjeva je lani v Roland Garrosu osvojila prvi grand slam. | Foto Gulliver/Getty Images

Triindvajsetletna Bartyjeva je lani v Roland Garrosu osvojila prvi grand slam.

Foto: Gulliver/Getty Images

Ameriška teniška igralka Sofia Kenin se je na odprtem prvenstvu Avstralije prvič v karieri prebila v polfinale katerega od turnirjev velike četverice, potem ko je v četrtfinalu dvakrat s po 6:4 izločila Tunizijko Ons Jabeur. V polfinalu se bo 15. igralka sveta pomerila s številko 1, domačinko Ashleigh Barty, ki je premagala Čehinjo Petro Kvitovo.

Roger Federer
Sportal Federer se je rešil, Đoković zanesljivo #video

Enaindvajsetletna Keninova, ki je v Melbournu na svoji poti izločila tudi rojakinjo Coco Gauff, je tako v četrtfinalu končala tudi pohod Jabeurjeve. Slednja je sicer odigrala dvoboj s 34 winnerji, a naredila še več, kar 36, neizsiljenih napak, ki so 25-letno Tunizijko, sicer 78. igralko z lestvice WTA, drago stale.

V Moskvi rojena Keninova je po dvoboju dejala, da je izjemno navdušena nad prebojem v polfinale.

"Tekma je bila zelo težka. A k sreči sem pravočasno našla ritem in zaigrala bolje kot na uvodu, odločilen trenutek dvoboja je bil, da sem pri zaostanku z 2:3 v drugem nizu zadržala svoj servis. Po tem mi je bolje steklo," je povedala Keninova, ki se je s starši kot dojenčica preselila v ZDA v iskanju boljšega življenja, v žepu pa je družina imela le nekaj sto dolarjev.

V Moskvi rojena Keninova je po dvoboju dejala, da je izjemno navdušena nad prebojem v polfinale. | Foto: Reuters V Moskvi rojena Keninova je po dvoboju dejala, da je izjemno navdušena nad prebojem v polfinale. Foto: Reuters

Bartyjeva premagala dvakratno wimbledonsko zmagovalko

V polfinalu se bo pomerila z Bartyjevo, ki je v drugem četrtfinalu s 7:6 (6) in 6:2 premagala dvakratno wimbledonsko zmagovalko Kvitovo in se prvič v karieri prebila v polfinale domačega grand slama.

Triindvajsetletna Avstralka, ki je lani v Roland Garrosu osvojila prvi grand slam, se je tako Čehinji oddolžila za lanski poraz v četrtfinalu Melbourna.

"Zelo rada igram proti Petri. Proti njej vedno prikažem svojo najboljšo igro. In nikoli proti njej zares ne zmagaš, dokler ne odigraš zadnje točke. Res je neverjetno tekmovalna v dobrem smislu besede," je po zmagi dejala prva igralka sveta in dodala: "Nikoli ne odneha, ves čas napada in osredotočen moraš biti na vsako točko posebej."

Konec slovenskih nastopov

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je skupaj s Francozom Edouardom Roger-Vasselinom izgubila v osmini finala v mešanih dvojicah. | Foto: Guliverimage/Getty Images Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je skupaj s Francozom Edouardom Roger-Vasselinom izgubila v osmini finala v mešanih dvojicah. Foto: Guliverimage/Getty Images Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je skupaj s Francozom Edouardom Roger-Vasselinom izgubila v osmini finala v mešanih dvojicah. Od slovensko-francoske naveze sta bila s 6:3, 4:6, 10:8 boljša Tajvanka Latisha Chan in Hrvat Ivan Dodig.

V članski konkurenci so s tem slovenski igralci končali nastope na prvem turnirju velike četverice v sezoni. Med mladinkami je v drugem krogu obstala tudi Pia Lovrič, ki jo je s 6:3, 7:5 premagala druga nosilka, Američanka Robin Montgomery. Lovričeva se je s Francozinjo Julie Belgraver poslovila tudi v osmini finala med dvojicami. S 6:2, 4:6, 11:9 sta bili boljši Filipinka Alexandra Eala in Indonezijka Priska Madelyn Nugroho. Uspešnejša pa je bila druga Slovenka Živa Falkner. Skupaj z Britanko Matildo Mutavdzic sta premagali madžarsko-nemško navezo Amarissa Kiara Toth/Eva Lys s 3:6, 6:2, 10:7 ter se uvrstili med najboljših osem.

WTA

Mešane dvojice:

Ne spreglejte