Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 12. 2017,
13.45

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Marija Šarapova Melbourne Serena Williams

Petek, 29. 12. 2017, 13.45

6 let, 3 mesece

Avstralski organizatorji teniških turnirjev

Čakajo na odgovor Šarapove in snubijo Sereno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Potem ko se je Serena Williams zadnji trenutek odločila za nastop na ekshibicijskem teniškem turnirju v Abu Dabiju ta konec tedna, so se apetiti povečali tudi pri avstralskih organizatorjih turnirjev, ki na peti celini služijo kot ogrevanje za prvi grand slam sezone. Odprtih rok čakajo tudi na odločitev Rusinje Marije Šarapove.

36-letna Američanka Serena Williams, ki je septembra rodila hčerko, je sprejela povabilo na ekshibicijsko tekmo v Abu Dabiju proti zmagovalki odprtega prvenstva Francije, Latvijki Jeleni Ostapenko. V Abu Dabiju se bo uradno začela nova sezona za moške, medtem ko ženske v prvem tednu januarja čakajo turnirji v Shenzenu, Brisbanu in Aucklandu.

Zdaj so organizatorji turnirja Kooyong Classic potrdili, da so stopili v stik z Williamsovo in si želijo, da bi zaigrala na turnirju v Melbournu med 9. in 12. januarjem, ki je le teden dni pred prvim vrhuncem sezone, OP Avstralije. Teniški park Kooyong je bil med drugim med letoma 1972 in 1988 prizorišče OP Avstralije, dolgo časa je bil turnir odprt le za moške, pred letom dni pa so se mu pridružile tudi igralke.

Serena Williams bo na OP Avstralije v Melbournu branila naslov. | Foto: Reuters Serena Williams bo na OP Avstralije v Melbournu branila naslov. Foto: Reuters

Direktor turnirja Peter Johnston je za časnik Herald Sun potrdil, da se dogovarjajo z Williamsovo: "Sicer še vedno čakamo na odgovor Marije Šarapove (prihodnji teden bo nastopila v Shenzenu), a vsekakor smo v stiku tudi z ekipo Williamsove."

Williamsova je prejela posebno povabilo tudi za turnir v Brisbanu, lahko pa, da bo ob sestri Venus Williams zaigrala na turnirju v Sydneyju.

Mlada Slovenka izgubila v Aucklandu

Tamara Zidanšek je namučila favorizirano Japonko. | Foto: Sportida Tamara Zidanšek je namučila favorizirano Japonko. Foto: Sportida Ena najobetavnejših slovenskih teniških igralk Tamara Zidanšek je že začela novo sezono.

Na močnem turnirju WTA z nagradnim skladom 885.500 dolarjev v Brisbanu je 19-letna Konjičanka po izenačenem boju izgubila v prvem krogu kvalifikacij.

Zidanškovo je izločila 120. igralka z lestvice WTA, Japonka Misaki Doi, ki je zmagala s 7:6 (10) in 6:4.
Ne spreglejte