Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 5. 2013,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Roland Garros

Sobota, 4. 5. 2013, 20.22

8 let

Brez pardona: Rafi v Parizu ne bodo popuščali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španski teniški as Rafael Nadal v Roland Garrosu ne glede na svoj sloves ne bo deležen nikakršnih odpustkov in bo nastopil kot peti ali v najboljšem primeru četrti nosilec.

Nadal, formalno peti igralec sveta, je na odprtem prvenstvu Francije doslej zmagal kar sedemkrat, v karieri pa je na pariškem pesku izgubil le en sam dvoboj. Zaradi izjemnih dosežkov se je prejšnji mesec nekdanji teniški as in član organizacijskega odbora, Guy Forget, zavzel, da bi mu kljub trenutni uvrstitvi na lestvici ATP dodelili status višjega nosilca, vendar pa je direktor turnirja Gilbert Ysem to možnost zavrnil.

Priznal je sicer, da so razmišljali tudi o tem, a niso želeli, da bi bilo videti, koakor da favorizirajo določenega igralca, ne glede na to, da gre za najboljšega posameznika v zgodovini turnirja. S tem se mnogi ne strinjajo, med njimi tudi legendarni John McEnroe, ki meni, da bi moral biti Nadal postavljen kot prvi nosilec, ob odločitev pa se je obregnil tudi Forget. ''V pravilih jasno piše, da lahko na turnirjih za grand slam organizatorji ob določenih okoliščinah menjajo vrstni red nosilcev. To so počeli tudi v Wimbledonu,'' je bil oster.

Nadal, ki je zaradi poškodbe izpustil več kot sedem mesecev in posledično tudi zdrsnil po lestvici, ima le malo možnosti, da do Pariza prehiti rojaka Davida Ferrerja na četrtem mestu.

Že v četrtfinalu Roland Garrosa se tako obeta, da bo Španec postal nezaželen tekmec najresnejših favoritov za lovoriko – Srba Novaka Đokovića, Švicarja Rogerja Federerja ali Škota Andyja Murrayja. Leta 2012 je Đoković prav v četrtfinalu naletel na petega nosilca domačina Jo-Wilfrieda Tsongaja, zato so možnosti, da bomo v zaključnih bojih znova spremljali spektakel med Srbom in Nadalom, precejšnje. Le da bi se to na razočaranje občinstva lahko zgodilo že pred finalom.

Ne spreglejte