Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
4. 10. 2015,
10.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boris Becker Nick Kyrgios

Nedelja, 4. 10. 2015, 10.48

8 let

Boris Becker: Nick Kyrgios je verjetno najbolj zanimiva osebnost

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Teniška legenda Boris Becker je pred kratkim spregovoril o neprimernem obnašanju na teniških igriščih, ob tem pa ni mogel spregledati mladega Avstralca Nicka Kyrgiosa.

Nekdanji nemški teniški igralec verjame, da bi morali igralci bolj izražati svoja čustva, čeprav mikrofoni ob igrišču ujamejo vsako besedo, tudi tiste, ki verjetno ne spadajo na teniška igrišča. Še vedno jih veliko meni, da je tenis šport gospodov, vendar so tudi teniški igralci samo ljudje s čustvi.

"V zadnjem času sem od ljubiteljev tenisa velikokrat slišal, da je bilo včasih več drame, več osebnosti in več akcije. Lahko se postavim v bran igralcem, saj so velike osebnosti. Res so dobri, vendar sistem jim ne dovoljuje, da bi pokazali prava čustva, saj so lahko hitro kaznovani za to. Gre za resnično zanimiv šport, kjer so borita mož proti možu, in povsem običajno je, da na dan privrejo tudi čustva. Treba je nekoliko omiliti pravila," je uvodoma povedal trener prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

"Popularen je zaradi napačnih razlogov"

Becker je poudaril, da tenis potrebuje več igralcev s pravim značajem. Eden od njih je tudi Nick Kyrgios, ki je v zadnjem času pod drobnogledom medijev in mednarodne teniške zveze. Mladi avstralski teniški zvezdnik je znan po ostrem jeziku in izpadih. V Montrealu mu je med dvobojem s Stanom Wawrinko iz ust ušel skrajno neprimeren stavek. Pozneje se je za izrečene besede tudi opravičil. Zaradi neprimernega obnašanja je nekaj prahu dvignil tudi v Wimbledonu.

"Nick Kyrgios je verjetno najbolj zanimiva osebnost. Popularen je zaradi napačnih razlogov. Je dober teniški igralec, ki ima vse, kar potrebuje. Zdaj je malo zmeden in ne ve, kaj je pomembno. To, kar se je zgodilo v Wimbledonu in na ameriški turneji, je zanj velika šola. Če se bo spravil skupaj in če bo imel prave ljudi okoli sebe, je lahko prvi igralec sveta. Tenis potrebuje zvezde. On je videti drugače, govori drugače ter igra drugače. Zmagati mora na nekaj turnirjih, potem nam bo prirasel k srcu," je še povedal 47-letni Boris Becker.

Ne spreglejte