Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2013,
7.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Roland Garros

Sreda, 24. 4. 2013, 7.32

7 let, 12 mesecev

Bo Nadal res šele peti nosilec Roland Garrosa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ali lahko verjamete? Glede na trenutno uvrstitev na ATP lestvici se Rafaelu Nadalu lahko zgodi, da bi bil v Roland Garrosu šele peti nosilec, nad čimer pa ne tekmeci ne organizatorji niso navdušeni.

Nadal je na odprtem prvenstvu Francije slavil kar sedemkrat in velja za najboljšega igralca na pesku v zgodovini, zaradi lanske poškodbe pa je po lestvici malce zdrsnil in je uradno ''šele'' peti igralec sveta. Če bi se strogo držali pravil in bodo razmerja med vodilnimi ostala nespremenjena, bo peščeni kralj tudi peti nosilec v Parizu, kar bi lahko za preostali del velike četverice predstavljalo nočno moro. Kaj to pomeni v teoriji? Če bi želel prvi lopar planeta, Srb Novak Đoković, osvojiti pariški grand slam, bi se mu lahko pripetilo, da bi moral z Nadalom igrati že v četrtfinalu, z olimpijskim zmagovalcem Škotom Andyjem Murrayjem v polfinalu in za nameček še z največjim vseh časov, Švicarjem Rogerjem Federerjem, v finalu … Precejšenj zalogaj celo za najboljšega. Nadal trenutno za četrtouvrščenim s svetovne lestvice, rojakom Davidom Ferrerjem, zaostaja skoraj tisoč točk, možnosti, da ga pred Parizom prehiti, pa so mršave. Poleg tega Rafa do Roland Garrosa brani 1590 točk, Ferrer pa le 830. Turnir, na katerem bi se že v četrtfinalu morda srečala glavna favorita, seveda ne bi bil več tako zanimiv, zato organizatorji mrzlično razmišljajo o izhodu iz zagate.

''V Roland Garrosu nosilce običajno določimo na osnovi trenutnega rankinga, toda Nadal bi moral biti postavljen višje,'' je ob tem povedal član organizacijskega odbora in nekdanji francoski kapetan Guy Forget. ''Glede na to, da bomo Đokovića in Nadala v prihodnjih tednih verjetno gledali v finalih na večini turnirjev, bi bila škoda, če bi se srečala že v četrtfinalu Roland Garrosa. Pravila dovoljujejo, da lahko organizatorji na grand slamih nosilce postavljajo po svoji presoji. V Wimbledonu so to že nekajkrat storili, in bilo bi smiselno, če bi tudi mi,'' je še dodal Forget, s katerim se najbrž strinja večina ljubiteljev belega športa.

Do Roland Garrosa je le še dober mesec. Nadal in Đoković v finalu ali četrtfinalu?

Ne spreglejte