Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
6. 4. 2015,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đokovič Andy Murray Miami

Ponedeljek, 6. 4. 2015, 8.59

8 let

Bil je tako jezen, da se ga je še pobiralec žog ustrašil (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Srbski teniški igralec Novak Đoković je na turnirju serije mastres v Miamiju dosegel svojo peto lovoriko, potem ko je po treh nizih na kolena spravil Andyja Murrayja.

Novak Đoković je še enkrat dokazal, zakaj je prvi igralec sveta. Srb se očitno zmeraj bolj zaveda, da to ne bo večno trajalo. Zato želi uživati v vsakem trenutku zmagoslavja. "Poskušam uživati vsak trenutek, saj verjetno igram tenis svojega življenja. Počutim se zelo samozavestno in tudi fizično sem zelo dobro pripravljen. Zavedam se, da to ne bo večno trajalo. Sčasoma se bo zamenjala generacija in prišli bodo igralci, ki bodo igrali bolje in še močneje," je povedal prvi igralec sveta, ki je dosegel nov mejnik v svoji karieri.

Vsako točko sva si morala prigarati

Nole je namreč edini igralec, ki je še tretjič v karieri osvojil "ameriški dvojček" (Indian Wells in Miami). "Lepo je slišati, da sem dosegel še en rekord. Vsak takšen dosežek cenim in sem zelo ponosen nanj, saj sem za te uspehe zelo trdo garal. To me še dodatno motivira."

Tudi tokrat je v Miamiju prišla do izraza fizična pripravljenost. V finalu je Nole znova pokazal, da je fizično zelo dobro pripravljen, medtem ko smo lahko v tretjem videli, kako je Andyju Murrayju "odrezalo noge". "Za naju, ki igrava podoben tenis, je bil fizično zelo težek dvoboj. Servis nama ni šel od rok, zato nisva imela lahkih točk. Vsako točko sva si morala prigarati in zato je bil zelo težek dvoboj," je dodal 27-letni Beograjčan, ki mu je v Miamiju družbo delal tudi njegov sin Stefan.

Žal mu je za izbruh

Bila pa je tudi igra živcev, saj sta se oba glavna akterja na igrišču pogostokrat razburjala. Vrhunec je bil konec drugega niza, ko je Đoković znorel in ob tem vidno prestrašil pobiralca žog. Za to potezo mu je glavni sodnik dal opomin. Novaka to ni vrglo s tira, saj je pozneje tretji niz dobil brez izgubljene igre. "Za to potezo mi je žal, saj nisem bil pozoren na pobiralca žogic. Besede so bile namenjene moji ekipi na tribuni. Pravzaprav sem govoril v svojem jeziku, vendar mi je glavni sodnik vseeno dal opomin," je v svoj bran povedal 22-kratni zmagovalec turnirjev serije mastres.

Murray športno priznal poraz

Andy Murray, ki ima dve zmagi v Miamiju, je tako doživel že osemnajsti poraz proti Srbu. Ta je bil pravzaprav že sedmi zapored. "Še naprej bom trdo delal in poskušal bom spremeniti določene stvari v svoji igri, ki bi morda pomagale. Razmere na igrišču so bile brutalne. Đoković je bil na koncu zasluženo boljši," je po dvoboju povedal Škot, ki trenira pod vodstvom nekdanje prve igralke sveta Amelie Mauresmo.

Ne spreglejte