Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 1. 2021,
7.50

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Lisa Neville Melbourne OP Avstralije John Isner

Torek, 12. 1. 2021, 7.50

3 leta, 3 mesece

Avstralska vlada objavila stroge pogoje

Američan se je zaradi strogih pravil odpovedal OP Avstralije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
John Isner | John Isner ne bo nastopil na uvodnem vrhuncu teniške sezone v Melbournu.

John Isner ne bo nastopil na uvodnem vrhuncu teniške sezone v Melbournu.

Ameriški teniški igralec John Isner, 25. z lestvice ATP, se je danes zaradi strogih protikoronskih ukrepov odpovedal nastopu na Odprtem prvenstvu Avstralije, prvem gand slamu sezone 2021. Lokalna vlada zvezne države Viktorija je na isti dan objavila karantenski program za morebitne pozitivne primere in ga označila za "najstrožja pravila na svetu".

Kaja Juvan
Sportal Juvanova in Rola uspešno začela kvalifikacije za OP Avstralije

Ameriški teniški zvezdnik John Isner, ta teden drugi nosilec turnirja v Delray Beachu, je končal nastope v četrtfinalu. "Na tej stopnji kariere sem si predstavljal, da bom po svetu potoval z družino. In seveda, letos v Avstralijo ne bo šlo. Saj razumem, smo sredi pandemije. Sam si res ne želim biti tako dolgo stran od družine," je za spletno stran tennis.com povedal 35-letni oče dveh otrok.

Organizatorji OP Avstralije so napovedali striktno karanteno za vse, ki si želijo nastopiti v Melbournu. Prvi turnir za veliki slam se bo letos ravno zato začel tri tedne pozneje kot sicer, 8. februarja.

Sobe lahko zapustijo največ za pet ur na dan

Približno 1.200 teniških igralcev, uradnikov in drugih udeležencev, ki sodelujejo na turnirju, bo od četrtka v mesto začelo prihajati s čarterskimi poleti, je danes dejala ministrica za policijo in nujne službe države Viktorija Lisa Neville.

Ob prihodu na peto celino bodo morali vsi v karanteno v enega od treh hotelov, namenjenih za to, pri čemer bodo vsem pojasnili stroge posledice, vključno z morebitnimi kazenskimi sankcijami, če bodo kršili karanteno.

Lani je teniške igralce v Melbournu oviral dim zaradi številnih požarov, ki so takrat divjali v bližini mesta, letos pa čakajo nastopajoče zelo stroga pravila zaradi boja proti covid-19. | Foto: Gulliver/Getty Images Lani je teniške igralce v Melbournu oviral dim zaradi številnih požarov, ki so takrat divjali v bližini mesta, letos pa čakajo nastopajoče zelo stroga pravila zaradi boja proti covid-19. Foto: Gulliver/Getty Images

Igralci lahko zapustijo svoje sobe največ za pet ur na dan za trening in zdravniško obravnavo oziroma fizioterapijo, da zmanjšajo tveganje za poškodbe.

Vsak dan jih bodo testirali na novi koronavirus, ki povzroča bolezen covid-19, in tudi pozneje, če bodo imeli kakršnekoli simptome.

Vsak, ki bo oddal pozitiven test, in tudi vsi njegovi tesni stiki bodo morali v zdravstveni hotel in se ne bodo smeli udeležiti turnirja, dokler ne bodo oddali negativnega testa. "Predvidevamo, da je vsak teniški igralec, ki bo prišel k nam, lahko pozitiven," je dejala Nevillova.

"Celoten program smo zasnovali s to predpostavko in zagotavljam vam, da ne bo nobene nevarnosti za viktorijsko skupnost. Vzpostavili smo najmočnejša in najstrožja pravila na svetu," je v izjavi za javnost še zatrdila Nevillova.

Ne spreglejte