Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 10. 2023,
19.40

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Gael Monfils Katerina Siniakova tenis teniški globus Ben Shelton

Nedelja, 22. 10. 2023, 19.40

6 mesecev, 1 teden

Teniški globus, 22. oktober

Shelton do prve lovorike, Monfils do 12.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
OP ZDA polfinale Ben Shelton | Ben Shelton je zmagovalec teniškega turnirja ATP 500 v Tokiu. | Foto Reuters

Ben Shelton je zmagovalec teniškega turnirja ATP 500 v Tokiu.

Foto: Reuters

Američan Ben Shelton je zmagovalec teniškega turnirja ATP 500 v Tokiu. Enaindvajsetletnik je bil boljši od Rusa Aslana Karaceva s 7:5, 6:1 in v prvem finalu na najvišji ravni zabeležil tudi prvo turnirsko lovoriko.

Aslan Karacev
Sportal Shelton v finale Tokia, Cicipas brez finala Antwerpna

Za nepostavljenega Bena Sheltona to sicer ni prvi odmeven dosežek na turneji ATP, saj je letos igral v polfinalu domačega odprtega prvenstva v New Yorku, kjer je moral priznati premoč Srbu Novaku Đokoviću. Na začetku leta je igral še v četrtfinalu OP Avstralije.

Shelton bo po zmagi v Tokiu na ponedeljkovi lestvici prišel do najvišje uvrstitve v karieri, zasedel bo 14. mesto. Za 30-letnega Rusa, nekdanjega polfinalista OP Avstralije (2021) in dobitnika srebrne kolajne med dvojicami v Tokiu 2021, je bil to peti finale. Drugič je izgubil, pred tem pa je bil najboljši v Dubaju, Moskvi (oba 2021) in lani v Sydneyju.

Monfils po preobratu do zmage v Stockholmu

Francoz Gael Monfils je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Stockholmu. V finalu je po preobratu ugnal Rusa Pavla Kotova s 4:6, 7:6 (6) in 6:3 ter po dveh urah in 38 minutah trde igre osvojil 12. turnir v karieri, a prvega letos. 

Monfils, ki se vrača po poškodbi desne noge, je nazadnje zmagal v avstralski Adelaide v začetku lanskega leta. V Stockholmu je reševal zmago v 11. igri drugega niza, ko je imel Kotov pri izidu tri zaporedne priložnosti za odvzem servisa, na koncu je Francoz zmagal po podaljšani igri. Dokončno je finale odločil brejk v uvodu zadnjega niza.

Lanska zmagovalka Portoroža po preobratu do pete lovorike

Katerina Siniakova je osvojila Nanchang. | Foto: Guliverimage Katerina Siniakova je osvojila Nanchang. Foto: Guliverimage Čehinja Katerina Siniakova je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA 250 v kitajskem Nanchangu. V finalu je lanska zmagovalka Portoroža po preobratu ugnala svojo rojakinjo Marie Bouzkovo z 1:6, 7:6 (5), 7:6 (4) po treh urah in 32 minutah.

Nepostavljena Siniakova je v dvoboju zaostajala z 1:6, 3:5 ter v tretjem nizu prav tako s 3:5 a se obakrat vrnila in dobila obe podaljšani igri. V dvoboju je ubranila tudi tri žogice za zmago tekmice in se po natanko 212 minutah veselila pete turnirske zmage v karieri.

Mertens zmagala v Tuniziji

Belgijska teniška igralka Elise Mertens je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Monastirju v Tuniziji. V finalu je drugopostavljena Belgijka premagala italijansko prvo nosilko Jasmine Paolini s 6:3 in 6:0.

Sedemindvajsetletna Belgijka je v 12. finalnem nastopu osvojila že svoj osmi turnir v karieri in ubranila lansko zmago v Monastirju, ko se je nazadnje veselila uspeha. Jasmine Paolini pa na drugo zmago še čaka. Edino doslej si je priborila lani v Portorožu.

Bubliku Antwerpen

Kazahstanec Aleksander Bublik je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Antwerpnu. V finalu je tretjepostavljeni Bublik ugnal četrtega nosilca, Francoza Arthurja Filsa, s 6:4 in 6:4. Bublik je slavil tretjo turnirsko zmago v karieri in drugo letos po uspehu na travi v nemškem Halleju.

V napetem dvoboju je Bubliku uspelo tekmecu v prvem nizu servis odvzeti v šesti igri, v drugem pa takoj na začetku, nato je na lasten servis povišal na 2:0 in prednost obdržal do konca. Dvoboj je trajal uro in 16 minut.

Korpatsch do premierne zmage

Tamara Korpatsch je prišla do prvega naslova. | Foto: Guliverimage Tamara Korpatsch je prišla do prvega naslova. Foto: Guliverimage Nemška teniška igralka Tamara Korpatsch se veseli prve turnirske zmage v seriji WTA. Danes je v finalu romunske Cluj-Napoce po skoraj dveh urah ugnala Romunko Eleno Ruse s 6:3 in 6:4. Z zmago se bo 28-letna Nemka na jakostni lestvici v ponedeljek vrnila med najboljšo stoterico.

Korpatsch je imela finalu tudi nekaj sreče. Ruse je povedla s 3:0, a je imela težavo s poškodbo noge in pri izidu 3:3 v prvem nizu so ji pomagali zdravniki. Vseeno ni osvojila niti igre več.

V drugem je Ruse dvignila publika, zato je dala od sebe zadnje atome moči, a ji je za preobrat zmanjkalo moči.

Tokio, ATP 500 (1.916.447 evrov):

Finale:
Ben Shelton (ZDA) - Aslan Karacev (Rus) 7:5, 6:1

Nanchang, WTA (245.600 evrov):

Finale:
Katerina Siniakova (Češ) - Marie Bouzkova (Češ/3) 1:6, 7:6 (5), 7:6 (4)

Monastir, WTA 250 (245.600 evrov):

Finale:
Elise Mertens (Bel/2) - Jasmine Paolini (Ita/1) 6:3, 6:0

Stockholm, ATP 250 (750.950 evrov):

Finale:
Gael Monfils (Fra) - Pavel Kotov (Rus) 4:6, 7:6 (6), 6:3

Antwerpen, ATP 250 (750.950 evrov):

Finale:
Aleksander Bublik (Kaz/3) - Arthur Fils (Fra/4) 6:4, 6:4

Cluj-Napoca, WTA 250 (245.600 evrov):

Finale:
Tamara Korpatsch (Nem) - Elena Gabriela Ruse (Rom) 6:3, 6:4

Alex De Minaur
Sportal Konec za četrtega nosilca v Tokiu
Ne spreglejte