Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 2. 2020,
18.10

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

2

Natisni članek

Aljaž Bedene teniški globus ATP

Petek, 14. 2. 2020, 18.10

4 leta, 2 meseca

Teniški globus, 14. februarja

Aljaž Bedene po hudem boju priznal premoč 19-letnemu Kanadčanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

2

Aljaž Bedene | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je turnir v Rotterdamu končal v četrtfinalu. Ljubljančan je včeraj dosegel največjo zmago v karieri, potem ko je v drugem krogu premagal Stefanosa Cicipasa, danes pa v bitki za polfinale moral priznati premoč 19-letnemu Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimeju. Bedene je prvi niz izgubil s 4:6, v drugem je zaostajal že s 3:0, a se vrnil in ga izgubil šele v podaljšani igri s 6.7 (6).

Aljaž Bedene
Sportal Kaj nam je po veliki teniški senzaciji povedal Aljaž Bedene? #video

V današnjem četrtfinalnem obračunu proti enajst let mlajšemu tekmecu iz Kanade se mu ni izšlo. V prvem nizu je Bedene "usodno napako" naredil v deseti igri, ko je pri zaostanku s 4:5 izgubil svoj servis. Auger-Aliassime je po 47 minutah prvi niz dobil s 6:4, Kanadčan pa je nato še bolje odprl drugi niz.

Že v drugi igri je odvzel začetni udarec slovenskemu tekmecu na nasprotni strani mreže in povedel s 3:0. A Bedene ni vrgel puške v koruzo, v peti igri je tudi on odvzel servis tekmecu in znižal na 2:3, naslednjo igro pa gladko dobil in izenačil na 3:3.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele v podaljšani igri. V njej je sprva bolje kazalo Bedenetu, ki je povedel s 4:2, po hudem boju in številnih izmenjavah udarcev - pri šesti točki sta tekmeca to storila kar 29-krat - pa je bilo več preudarnosti in kanček sreče na strani temnopoltega kanadskega igralca, ki je drugi niz dobil po 66 minutah, poroča STA.

Trenutno 21. igralec na svetu iz Kanade se bo v sobotnem polfinalu pomeril s Špancem Pablom Carreno-Busto, ki je bil v današnjem prvem četrtfinalnem obračunu po hudem boju boljši od Italijana Jannika Sinnerja s 7:5, 3:6 in 7:6 (6).

WTA

Ne spreglejte