Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
21. 1. 2020,
11.45

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

1

Natisni članek

Marija Šarapova OP Avstralije

Torek, 21. 1. 2020, 11.45

4 leta, 3 mesece

Se bliža konec Marije Šarapove?

Ali to pomeni konec? Še sama ne ve, kaj bo v prihodnje z njo. #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

1

Marija Šarapova | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V torek so ljubitelji tenisa z velikim zanimanjem spremljali dvoboj Marije Šarapove. Videli so le bledo predstavo nekdanje prve igralke sveta, ki bo po tem porazu močno padla na lestvici WTA, prav tako pa je vprašljiva njena prihodnost.

Polona Hercog
Sportal Hercogova s prvo igralko sveta, Juvanova se je poslovila #video

Ni izkoristila darila organizatorjev

Rusinja se je na OP Avstralije uvrstila, potem ko so ji avstralski organizatorji podelili posebno povabilo. Tega darila Šarapova ni znala izkoristiti, saj se je poslovila že po prvem krogu. Od nje je bila boljša Hrvatica Donna Vekić. Ta jo je premagala z izidom 6:3, 6:4.

Marija Šarapova je izpadla v uvodnem krogu OP Avstralije. | Foto: Gulliver/Getty Images Marija Šarapova je izpadla v uvodnem krogu OP Avstralije. Foto: Gulliver/Getty Images

Na lestvici bo padla več kot 200 mest

Marija Šarapova je trenutno na 145. mestu lestvice WTA. Zadnji poraz pa bo sibirsko tigrico močno potisnil navzdol na svetovni lestvici, saj bo izgubila več kot 200 mest. To pomeni, da bo padla pod 350. mesto. Mnogi se že zdaj sprašujejo, kaj se bo v prihodnje dogajalo. Pravzaprav ne ve niti sama Šarapova.

Še sama ne ve, kaj se bo v prihodnosti dogajalo z njo

Na novinarski konferenci so jo novinarji vprašali, ali se bo prihodnje leto vrnila v Melbourne. "Srečo sem imela in hvaležna sem, da sem bila lahko del tega turnirja. Težko mi je zdaj reči, kaj se bo zgodilo v prihodnjih 12 mesecih," je povedala petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Šarapova je v karieri dvakrat zmagala na OP Francije v Parizu. | Foto: Gulliver/Getty Images Šarapova je v karieri dvakrat zmagala na OP Francije v Parizu. Foto: Gulliver/Getty Images Ena redkih, ki ima vse štiri turnirje za grand slam

Šarapova je ena redih teniških igralk, ki je osvojila vse štiri turnirje za grand slam. Leta 2004 je zmagala v Wimbledonu, dve leti pozneje se je veselila zmage na OP ZDA, 2008 je zmagala OP Avstralije, leta 2012 in 2014 pa je slavila še na OP Francije.

Petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je trenutno daleč od tistih dni, ko je kraljevala na teniških igriščih. Še vedno ima upanje, da se vrne na stara pota, a ob tem bo morala ostati zdrava in redno dobivati dvoboje ter dvigniti svojo samozavest.

Lahko bi govorila o svojih težavah, a ne želi

"Po porazu težko rečem, da sem na pravi poti, ampak sama mislim, da ni drugega načina, kot da verjameš vase. Lahko delate vse prav, a če ne verjamete vase, je to slaba formula," je dejala 32-letna teniška igralka, ki se ne želi izgovarjati na poškodbe iz preteklosti.

"Lahko bi govorila o mojih težavah z ramo, a v resnici ne želim. Na igrišču sem dala vse do sebe, a se ni končalo tako, kot sem si želela," je še povedala ena najbolj prepoznavnih športnic na svetu. Njeno športno kariero je močno zaznamovala dopinška afera. | Foto: Njeno športno kariero je močno zaznamovala dopinška afera.

Od afere se ni nikoli pobrala

Marijo Šarapovo je v karieri zaznamovala dopinška afera iz leta 2016, ko je prav na OP Avstralije padla na dopingu. Posledica tega je bila 15-mesečna prepoved igranja na turnirjih. Od takrat Šarapova nikoli več ni igrala najboljšega tenisa in mnogi poznavalci tenisa dvomijo, da ga bo še kdaj.

Aljaž Bedene
Sportal Aljažu Bedenetu je na OP Avstralije po štirih urah vendarle uspelo
Ne spreglejte