Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
21. 1. 2020,
9.15

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

1

Natisni članek

OP Avstralije Polona Hercog Kaja Juvan

Torek, 21. 1. 2020, 9.15

4 leta, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 2. DAN

Hercogova s prvo igralko sveta, Juvanova se je poslovila #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

1

Polona Hercog | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Drugi dan OP Avstralije sta s svojim delom že opravili Polona Hercog in Kaja Juvan. Izkupiček je polovičen, potem ko je prva zmagala, Juvanova pa se je že poslovila od tekmovanja. V slovo je tudi že pomahala Marija Šarapova.

Aljaž Bedene
Sportal Aljažu Bedenetu je na OP Avstralije po štirih urah vendarle uspelo

Polona Hercog (44.), za katero je to že deseti nastop na OP Avstralije, je v uvodnem krogu igrala proti Švedinji Rebecci Peterson. Ta je sicer na lestvici WTA uvrščena štiri mesta višje kot Mariborčanka, a je bila naša igralka tokrat boljša. Premagala jo je po dveh nizih (6:3, 6:3), za zmago pa je Hercogova potrebovala eno uro in 26 minut. Polona je tako postala druga slovenska igralka, ki se je uvrstila v drugi krog. V ponedeljek je to uspelo že Tamari Zidanšek. V drugem krogu Hercogovo čaka Ashleigh Barty, trenutno prva igralka sveta.

"Poskušala bom odigrati svoj najboljši tenis, ki sem ga trenutno sposobna, in uživati. Pomembno vlogo bosta igrali tako psihična kot fizična priprava. Vsekakor sem pripravljena na jutrišnji dvoboj," je povedala trenutno 48. igralka sveta, ki je imela v pripravljalnem obdobju nekaj težav s poškodbo hrbta.

V drugem delu pripravljalnega obdobja je imela Polona težave s poškodbo hrbta. | Foto: Gulliver/Getty Images V drugem delu pripravljalnega obdobja je imela Polona težave s poškodbo hrbta. Foto: Gulliver/Getty Images

Polonino zdravstveno stanje trenutno ni najboljše

"Za mano je res dolgo pripravljalno obdobje. Predvsem prvo polovico smo s celo ekipo res dobro delali. V zadnjem delu nam ni šlo najbolje, saj so se mi sredi decembra pojavile težave s hrbtom. Zato sem tudi odpovedala dva turnirja pred OP Avstralije, da bi sanirala poškodbo. Trenutno ni idealno, je pa vseeno treba iz situacije potegnite najboljše in po tem turnirju napraviti načrte, kako naprej.

Kaja Juvan | Foto: Gulliver/Getty Images Kaja Juvan Foto: Gulliver/Getty Images

Kaja Juvan nemočna, a motivirana za naprej

Svoj krstni nastop na glavnem turnirju OP Avstralije je končala Kaja Juvan (126.), ki se je na turnir prebila skozi kvalifikacije. Njena nasprotnica je bila Dajana Jastremska, 24. igralka sveta. Ta je bila premočna za našo 19-letno teniško igralko. Juvanova je proti Rusinji dobila le dve igri. Dvoboj se je končal z izidom 6:1, 6:1.

"Tekma se ni odvila po mojih željah. Vseeno moram biti s turnirjem v Melbournu zadovoljna. Vidim, da lahko igram z vsemi in to je zame velika motivacija za nadaljevanje sezone," je po porazu povedala Kaja.

Na osrednjem igrišču je bilo že zelo zanimivo med Marijo Šarapovo, ki je dobila povabilo organizatorja, in Donno Vekić. Tokrat je bila boljša Vekićeva, ki je visokoraslo Rusinjo premagala z izidom 6:3, 6:4.

Simona Halep | Foto: Reuters Foto: Reuters Halepova kljub padcu in poškodbi zlahka dobila dvoboj

Uspešna sta bila tudi četrta nosilka Romunka Simona Halep. Dvakratna zmagovalka grand slamov si je poškodovala desno zapestje med enim izmed padcev v uvodnem nizu, in so ji ga nato povili, a je 28-letna Romunka nato vseeno po 69 minutah napredovala v nadaljevanje turnirja. V prvem krogu je premagala Jennifer Brady.

Ne spreglejte