Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
10.15

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Novak Đoković Andre Agassi Radek Štepanek ATP

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 10.15

6 let, 4 mesece

"Bo lahko Đokoviću v obraz povedal resnico?" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Boris Becker | Foto Reuters

Foto: Reuters

Boris Becker, nekdanji trener Novaka Đokovića, je že nekajkrat komentiral sodelovanje med Novakom Đokovićem in Andrejem Agassijem. Legendarni Nemec se je oglasil tudi tokrat.

Boris Becker in Novak Đoković sta sodelovala tri leta in v tem času dosegla nekaj izjemnih uspehov. Po koncu lanske sezone sta se razšla. Kot je nazadnje namignil Becker, je bil razlog za to zloglasni guru Pepe Imaz, ki pa še vedno sodeluje z nekdanjim prvim igralcem sveta.

Andre Agassi | Foto: Reuters Foto: Reuters

Dobro je, da je Agassi finančno neodvisen

Nole je nekaj mesecev za tistim razpustil vso trenersko ekipo. Kmalu za tem je njegov prvi trener postal Andre Agassi, nekdanji vrhunski teniški igralec.

"Andre je dober človek. Ali ima potencial kot trener? Ima. Ali je bil na prvem mestu lestvice ATP? Je bil. Ali je osvojil turnir za grand slam? Je. Bo lahko Đokoviću v obraz povedal resnico? Bo. Ali je finančno odvisen? Ni. To so vse dobre lastnosti, ki jih trener potrebuje, da lahko dela z nekom, ki je velika zvezda," je povedal najmlajši zmagovalec Wimbledona, ki danes v tenisu dela kot strokovni komentator.

Zadnji dve pridobitvi v ekipi sta še nekdanji teniški igralec Čeh Radek Stepanek in Craig O’Shannessy, ki je znan kot zelo dober teniški analitik. S Stepanekom se je Novak zelo dobro razumel že na turneji. Velikokrat sta tudi skupaj trenirala. Mnogi menijo, da je Đokoviću Stepaneka predlagal prav Agassi. Dober odnos med Srbom in Čehom je opazen tudi v zgornjem videu.


Boris Becker | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Ni si mogel privoščiti Borisa Beckerja

Boris je med drugim povedal, da bo prihodnje leto še težje za mlade igralce, ki se bodo želeli prebiti med najboljše igralce. Po poškodbi se namreč vračata dva člana velike četverice, Novak Đoković in Andy Murray. V zadnjem letu se je po njegovem mnenju od mladih najbolje znašel Aleksander Zverev. Pred časom so ju celo povezovali, a je Zverev takrat priznal, da si Beckerja trenutno ne more privoščiti.

"Največji napredek v letu 2017 je naredil Aleksander. On je najboljši teniški igralec za veliko četverico. Mislim, da Aleksander še vedno ne ve, kje je njegova največja moč, zanj lahko še vedno rečem, da je neobdelan diamant," je še povedal šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte