Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
13. 12. 2017,
20.26

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 13. 12. 2017, 20.26

6 let, 4 mesece

Novak Đoković je v ekipo povabil specialista za Nadala

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je pred kratkim sporočil, da je v svojo ekipo vpoklical še Radeka Štepaneka. A kot kaže, to za Srba še ni dovolj. V ekipo je prišel še Craig O’Shannessy, ki je znan kot izredno dober analitik. On je namreč tisti, ki zelo dobro ve, kako premagati Rafaela Nadala.

Novak Đoković je letošnjo sezono končal v Wimbledonu, potem ko je imel velike težave s komolcem, ki naj bi trajale že nekaj časa. Srbski zvezdnik se zdaj že vneto pripravlja na novo sezono in komaj čaka, da spet zaigra na največjih turnirjih. Konec decembra bo sprva igral na turnirju Mubadala World Tennis v Abu Dabiju, nato pa ga že čaka Qatar Open, kar bo njegov prvi turnir serije ATP v novi sezoni. Za tem sledi prvi turnir za grand slam, OP Avstralije, kjer je 30-letni Beograjčan že šestkrat zmagal.

Največji uspeh je dosegel z Dustinom Brownom, ki je v Wimbledonu premagal Rafaela Nadala. | Foto: Največji uspeh je dosegel z Dustinom Brownom, ki je v Wimbledonu premagal Rafaela Nadala.

Z Nemcem mu je uspelo eno največjih presenečenj

In načrt za Melbourne mu bo pripravil strateški analitik Craig O’Shannessy, ki je že prejšnji teden potrdil, da bo sodeloval z nekdanjim prvim igralcem sveta. O’Shannessy je v teniškem svetu znan kot izredno dober analitik, ki je delal že na vseh štirih turnirjih za grand slam. Njegov največji uspeh je iz leta 2015, ko je sodeloval z nemškim igralcem Dustinom Brownom. Ta je tistega leta v Wimbledonu izločil prav Rafaela Nadala, kar je bila takrat velika senzacija. In morda bo ta taktika pomagala tudi Đokoviću, da v Avstraliji premaga trenutno prvega igralca na svetu.

Pri Novaku je čas za novo lovoriko

Craig O’Shannessy je Novaka že obiskal v Monte Carlu. Tam sta bila tudi Andre Agassi in Radek Štepanek. "Ves teden sem bil v pomoč ekipi pri treningu," je zapisal O’Shannessy, ki je ta teden opisal kot izjemno učinkovit. "Veliko sem se naučil od teh fantov, to je popolnoma neka nova raven. Zagotovo je to eden od vrhuncev v moji karieri," je še dodal Craig, ki meni, da je pri Novaku čas za novo lovoriko na turnirju za grand slam. Od zadnje je minilo več kot leto dni, ko je zmagal na OP Francije.

Ne spreglejte