Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2016,
16.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Drago Grubelnik Rene Mlekuž Kranjska Gora

Sreda, 2. 3. 2016, 16.04

6 let, 6 mesecev

Z Grubinim memorialom za sina Draga Grubelnika zbrali kar 20 tisoč evrov!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
S štartninami, prostovoljnimi prispevki, z donacijami in dražbo smučarskih dresov Tine Maze in Lindsey Vonn se je v skladu za malega Maksa, sina pokojnega Draga Grubelnika, nabralo 20 tisoč evrov.

Rene Mlekuž, poleg Jureta Koširja glavni pobudnik in organizator Grubinega memoriala v spomin na pokojnega alpskega smučarja Draga Grubelnika, je bil ob zbrani vsoti 20 tisočakov šokiran.

"Pričakoval sem med pet in šest tisoč evri, to pa je kar nekajkrat več, kot sem si lahko sploh predstavljal," nam je povedal Mlekuž, eden najtesnejših Grubelnikovih prijateljev ter dolgoletni sostanovalec na pripravah in tekmovanjih v smučarski karavani.

Še bolj kot zavidljiva vsota zbranih sredstev, ki jih bo dobil še ne petletni Grubelnikov sin Maks, je Mlekuža presenetilo število ljudi, ki so se konec februarja zbrali v Kranjski Gori na prvem Grubinem memorialu.

Po progi, ki sta jo skupaj odprla prav Maks in Mlekuž, se je v pravi snežni pravljici spustilo 250 tekmovalcev, med njimi tudi Alenka Dovžan, Špela Pretnar, Urška Hrovat, Jure Košir, Aleš Gorza, Tone Vogrinec, Sandi Murovec in številni drugi. Najhitreje je v cilj prismučal nekdanji alpski smučar Mitja Dragšič, ki je tako postal kralj veleslaloma.

"Tako velik obisk precej jasno kaže, kakšen vtis je Drago pustil pri ljudeh in kako radi so ga imeli. Trg v Kranjski Gori, kjer je potekal koncert po končanem športnem delu dogodka, je pokal po šivih in še za silvestrovo ni tako poln, kot je bil takrat," se je smejalo Mlekužu, ki je že napovedal, da bo Grubin memorial dobil nadaljevanje v prihodnjem letu.

Na dražbi več zanimanja za dres Vonnove

Za dražbo tekmovalnega dresa Tine Maze je največ ponudil Niagara cocktail bar iz Maribora (2.800 evrov), kombinezon Američanke Lindsey Vonn, ki je zaradi poškodbe napovedala predčasen konec sezone, pa so si najbolj želeli v igralnem salonu AS v Radencih, saj so zanj ponudili 4.500 evrov.

Maksov sklad lahko še vedno obogatite, tako da na številko 1919 pošljete geslo MAKS5 in darujete pet evrov. Akcija traja do 15. marca 2016.

Ne spreglejte