Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 5. 2011,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vesna Fabjan

Četrtek, 5. 5. 2011, 19.30

8 let

Vesna Fabjan: V alpskem smučanju res uživam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po koncu sezone svetovnega pokala slovenska smučarka tekačica Vesna Fabjan ni našla časa za počitek. Tega si je privoščila šele ob prvomajskih praznikih. Če bi lahko, bi več smučala.

Sezona svetovnega pokala pri smučarjih tekačih traja več kot pet mesecev, od sredine novembra pa skoraj do konca marca. Najboljša slovenska tekačica po upokojitvi Petre Majdič je morala na počitek letos počakati še malo dlje. "V prvi polovici aprila sem imela precej obveznosti do sponorjev in tudi stvari, tako da za počitek ni bilo časa. Na dopust sem šla šele za prvomajske praznike. Odpotovala sem na Kanarske otoke. Komaj sem čakala, da grem, da končno malo izklopim od nenehnih obveznosti," je dejala Vesna Fabjan, ki je v šprinterskem seštevku svetovnega pokala zasedla odlično deveto mesto.

Počitnic je za 26-letno Kranjčanko bolj ali manj konec, če želi biti v prihodnji sezoni konkurenčna najboljšim v naslednji sezoni svetovnega pokala. "Veliko časa za počitek ni, saj smo že z majem začeli s pripravami. Zdaj potekajo individualni treningi, že prvega junija pa se odpravljamo na skupne priprave. Takrat bomo še bolj intenzivno trenirali. Letos bomo za spremembo odpotovali na morje. Poskušali bomo delati na malo drugače način kot običajno in narediti še boljše vzdušje," je pojasnila Fabjanova, ki je na začetku februarja v Ribinsku v Rusiji vknjižila svojo drugo zmago v svetovnem pokalu.

In kako si Fabjanova popestri prosti čas? "Imam nekaj hobijev. Večina jih ima in tudi sama nisem nobena izjema. Nemogoče je namreč sedem dni v tednu in 24 ur na dan misliti samo na eno stvar. Treba si je kdaj pa kdaj vzeti čas zase, se sprostiti in malo izklopiti od napornega vsakdana. Sama rada poprimem za kitaro. Po koncu vsake sezone zelo rada stopim na alpske smuči. V tem res uživam. Letos je na žalost hitro zmanjkalo snega. Želim si, da bi še več smučala, a med sezono ni časa, pa tudi tveganje za poškodbe je preveliko. Letos sem bila zaposlena tudi s preurejanjem stanovanja, kar je bilo zame zelo prijetno opravilo," je o stvareh, ki jo zanimajo, spregovorila četrta s šprinterske preizkušnje na svetovnem prvenstvu v Oslu.

Njene misli so že usmerjene v naslednjo sezono. Načrt za treninge je že narejen. "Če želiš imeti dobre rezultate, morajo biti treningi zelo trdi," je priznala Fabjanova, ki bo v prihodnji sezoni bržkone opravljala vodilno vlogo v slovenski tekaški reprezentanci.

Ne spreglejte