Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2020,
19.16

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,29

3

Natisni članek

ŽNK Radomlje ženski nogomet reklama

Sreda, 26. 2. 2020, 19.16

4 leta, 1 mesec

Tjaša Kavšek, nogometašica ŽNK Radomlje v reklami za Gatorade

Slovenska nogometašica statistka v reklami z zvezdniki svetovnega športa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,29

3

Tjaša Kavšek | Nogometašica in trenerka Tjaša Kavšek kot statistka nastopa v reklami proizvajalca športne pijače, kjer so glavne vloge odigrali teniška igralka Serena Wiliams, nogometaš Lionel Messi, košarkar Michael Jordan in atlet Usain Bolt. | Foto Instagram

Nogometašica in trenerka Tjaša Kavšek kot statistka nastopa v reklami proizvajalca športne pijače, kjer so glavne vloge odigrali teniška igralka Serena Wiliams, nogometaš Lionel Messi, košarkar Michael Jordan in atlet Usain Bolt.

Foto: Instagram

Nogometašico Ženskega nogometnega kluba Radomlje Tjašo Kavšak lahko opazite v novi reklami znanega proizvajalca energetskih športnih pijač, v kateri so glavno vlogo odigrali največji zvezdniki športa. Poleg nogometnega mojstra Lionela Messija, teniške igralke Serene Williams, košarkarske legende Michaela Jordana in atleta Usaina Bolta se v reklami pojavi tudi vzhajajoča zvezda ženskega nogometa, komaj 16-letna Kolumbijka Gisela Robledo Gil, kar je velika promocija ženskega nogometa.

V reklami se v skupini statistov pojavi tudi 20-letna nogometašica ŽNK Radomlje Tjaša Kavšak, ki pa zaradi pogojev o nerazkrivanju podatkov v zvezi s snemanjem, več o samem poteku ni mogla razkriti.

Reklama za športno pijačo, v kateri nastopa tudi slovenska nogometašica:

Vzhajajoča športna zvezda: nogometašica

Ena od ključnih vlog v reklami za izotonični napitek je pripadla tudi perspektivni nogometašici, komaj 16-letni Kolumbijki Gisele Robledo Gil, kar je po besedah Andreje Leskovšek McQuarrie, predsednice ŽNK Radomlje, pomemben signal o vzponu ženskega nogometa, ki ga vedno bolj prepoznavajo tudi sponzorji.

Svojo priložnost v reklami je dobila tudi komaj 16-letna kolumbijska nogometašica Gisela Robledo Gil, ki velja za eno najbolj perspektivnih imen v svetu ženskega nogometa. | Foto: Getty Images Svojo priložnost v reklami je dobila tudi komaj 16-letna kolumbijska nogometašica Gisela Robledo Gil, ki velja za eno najbolj perspektivnih imen v svetu ženskega nogometa. Foto: Getty Images

"Vedno več organizacij in podjetij prepoznava meteorni porast ženskega nogometa in njegovega pomena na in ob igrišču," ugotavlja Leskovšek McQuarriejeva in dodaja: "Nogometašice in ženski nogomet ponujajo idealno priložnost za to, da zbodejo družbo, predvsem našo, in zastarela prepričanja, da je nogomet moški šport," je o tem povedala Leskovšek McQuarriejeva.

Nogometašica s trenerskimi ambicijami

Tjaša Kavšak je dekle s Koroške, ki se z nogometom ukvarja že od svojega devetega leta. Vse skupaj pa se je začelo med urami športne vzgoje, na katerih je ugotovila, da ji nogometna igra, pred leti rezervirana zgolj za moške, še kako ustreza.

Pravi, da slabih izkušenj zato, ker je ženska v nogometu, ni imela, ravno nasprotno, sošolci so bili navdušeni nad tem, da imajo v svojih vrstah tudi dekle.

Tjaša igra na položaju desnega ali levega krila, v mlajših selekcijah je igrala tudi v reprezentanci (U-17 in U-19), potem pa se je po koncu srednje šole (obiskovala je nogometni oddelek športne gimnazije Šiška) odločila, da si za leto dni vzame premor od nogometa.

Curling
Sportal Ko si roke podata dva, ki na videz ne sodita skupaj #foto


A ne povsem, saj je v tem obdobju pridobila licenco za trenerko nogometa. To je področje, na katero tudi sicer segajo njeno ambicije. Želi si namreč postati trenerka mlajših selekcij – dečkov ali deklic, ni pomembno, in dokončati študij logistike.

Nogomet za zdaj igra bolj za dušo. Trenira trikrat tedensko, zaradi študija v Celju in vožnje (na treninge se vozi iz Koroške) ji kaj več trenutno ne znese.

Zadovoljna je z napredkom, ki ga opaža v zvezi s pozornostjo, namenjeno ženskemu nogometu. "Ob mojih začetkih se je marsikdo čudil, da ženske igramo nogomet, kaj šele temu, da imamo ženske klube, zdaj pa opažam, da se to spreminja na bolje. A v primerjavi s tujino še vedno precej zaostajamo. Ravno ta konec tedna sem bila pri prijateljici, ki igra v Potsdamu v Nemčiji. Na tekmi je bilo vsaj dva tisoč gledalcev, kar je res super."

Sama o tujini ne razmišlja, lažje si sebe predstavlja v vlogi trenerke.

 

Ne spreglejte