Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2011,
16.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alpsko smučanje

Ponedeljek, 25. 4. 2011, 16.53

8 let

Tina Maze: Po karieri pevka v svojem ansamblu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gostja tokratne Desetmetrovke je prva dama slovenskega alpskega smučanja, Tina Maze. Sedemindvajsetletna Črnjanka nam je zaupala veliko zanimivosti iz svojega življenja.

Ste imeli kdaj športnega vzornika? Seveda. Spreminjali so se skozi faze odraščanja, večinoma pa so to bili uspešni ljudje v športu.

V katerem športu se spremenite v najbolj zagretega navijača? Nisem navijačica kluba. Verjetno sem bila najbolj ponosna ob nastopih nogometne in košarkarske reprezentance, ki je branila barve Slovenije na prvenstvih. V alpskem smučanju mi je letos največ pulza dvignil Ivica Kostelić, ko se je boril za slalomski globus.

Kateri dogodek vas je v karieri najbolj osrečil? Trenutkov je bilo veliko, a najbolj me razveseljuje dejstvo, da sem še vedno tukaj. Še vedno se borim za najvišja mesta v alpskem smučanju. Prva sezona po ustanovitvi teama to aMaze je bila trnova, zato so mi uspehi tisto leto - zmaga v Mariboru - v poseben ponos. Kot športnica, ki ima ob sebi predano ekipo ljudi, se počutim počaščeno in rojeno pod srečno zvezdo. Osvojila sem dve srebrni kolajni na olimpijskih igrah v Vancouvru, postala svetovna prvakinja in osvojila dve srebrni medalji na svetovnih prvenstvih. To so nepozabni trenutki.

Kaj bi počeli, če se ne bi ukvarjali s svojim športom? Takrat bi se verjetno s kakšnim drugim ali s čim drugim.

Vaša najljubša žival je ... Zlati prinašalec Mik.

Kino ali gledališče? Že dolgo nisem bila ne v kinu ne v gledališču. Za to mi enostavno zmanjka časa. Zame je dobra predstava že, ko se usedem ob obali, opazujem morje ter poslušam valove.

Ali ste vraževerni? Mislim, da sem. Naprimer na tekmi moram vedno imeti spodnje perilo, ki ga imam najraje.

Po koncu športne kariere bom … Ustanovila bend team to aMaze, ki bo v roku enega leta osupel celotno svetovno glasbeno sceno z Lady Ga-Ga. Jaz bom vokal, Andrea bo igral bas kitaro, Livio bobne, oče bo na klavirju, mama in sestra Maja bosta naši agentki, ki se mi bosta s svojim glasom pridružili tudi kdaj na odru. Prepevali bomo slovensko, italijansko in angleško. Dopuščam pa tudi kakšno drugo možnost v zvezi s tem vprašanjem (smeh oz. imela je bujno domišljijo).

Najbolj simpatična oseba na slovenski sceni? Simpatičnih je veliko, ni pa nujno da so simpatični vsakemu enako. Tisti, ki so na sceni tisto, kar so tudi izven nje, so meni osebno najbolj pri srcu. Tisti, ki pa želijo biti simpatični in to predstavlja "forsiranje", mi gredo celo na živce.

Uporabljate Facebook in Twitter? Na internetu se pojavlja več Facebook profilov pod mojim imenom, a le teh nisem ustvarila sama. To so naredili oboževalci in dosegli veliko obiska. Edini naslov Facebooka, kjer lahko spremljate moje sveže novice, je Facebook Milka Ski Girls, kamor včasih napišem tudi kaj sama. Redno obnavljamo mojo original spletno stran www.tinamaze.com, kjer v blogu pišem o našem, mojem dogajanju skozi celotno sezono in kjer si lahko ogledate zanimive fotografije, video, kupite kapco ali šal. Lepo vabljeni.

Ne spreglejte