Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 10. 2020,
14.56

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Natisni članek

Sean Connery

Sobota, 31. 10. 2020, 14.56

3 leta, 5 mesecev

Tega o pokojnem Seanu Conneryju najbrž niste vedeli #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Sean Connery | Legendarni škotski igralec Sean Connery, ki je danes umrl v starosti 91 let, je bil velik ljubitelj nogometa. | Foto Reuters

Legendarni škotski igralec Sean Connery, ki je danes umrl v starosti 91 let, je bil velik ljubitelj nogometa.

Foto: Reuters

Ljubitelje sedme umetnosti in serije filmov o šarmantnem in iznajdljivem tajnem agentu 007 je danes razžalostila novica o smrti 90-letnega škotskega igralca Seana Conneryja, v očeh mnogih edinega pravega Jamesa Bonda, pa čeprav je njegov enigmatični lik doživel številne upodobitve. Ste vedeli, da je bil pokojni igralec velik ljubitelj nogometa in da so ga celo vabili v vrste Manchester Uniteda?

Sean Connery
Trendi Umrl je legendarni igralec Sean Connery

Novico o tem so danes objavili na družbenih omrežjih Mednarodne nogometne zveze (FIFA), kjer so zapisali, da je sir Alexander Matthew Busby, zdaj že pokojni škotski nogometaš, pozneje pa menedžer Rdečih vragov, Conneryju ponudil mesto v slovitem klubu.

Pogodba naj bi takrat 23-letnemu igralcu prinesla 25 britanskih funtov na teden, kar je, kot so preračunali v enem od britanskih medijev, danes ekvivalent nekaj več kot 700 funtom (776 evrov).

V družbi brazilskega nogometaša Ronaldinha. | Foto: Reuters V družbi brazilskega nogometaša Ronaldinha. Foto: Reuters

Connery je kot golobradi mladenič igral za škotsko ekipo Bonnyrigg Rose, poskusno tudi pri moštvu East Fife. Na eni od tekem ga je opazil Busby, ki je bil tam kot skavt na preži za mladimi talenti. Navdušen naj bi bil predvsem nad fizično zmogljivostjo mladega Conneryja, ki se je že pri 18 letih ukvarjal z body buildingom. Busby naj bi mu pogodbo ponudil kar takoj po tekmi.

Prednost je dal igralski karieri

"Ker sem res oboževal nogomet, sem ponudbo res želel sprejeti. A potem sem se odločil za igralsko kariero in izkazalo se je, da je bila to ena mojih najinteligentnejših potez," so Conneryjeve besede o nesojeni nogometni karieri povzeli pri Fifi.

Connery je menda okleval tudi zaradi svoje starosti. "Ugotovil sem, da je kariere vrhunskega nogometaša konec pri 30 letih, jaz pa sem jih takrat imel že 23, zato sem se raje posvetil igralstvu," je dejal.

Connery, ki je igral v sedmih filmih o Jamesu Bondu, je bil eden najvidnejših igralcev svoje generacije. Za vlogo irskega policista v filmu Nedotakljivi Briana De Palme iz leta 1987 je prejel oskarja za stransko vlogo.

Ne spreglejte