Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 5. 2017,
18.16

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dunking Devils

Sreda, 31. 5. 2017, 18.16

6 let, 10 mesecev

Dunking Devils

Slovenska akrobatska skupina tokrat navduševala na Tromostovju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenska akrobatska skupina Dunking Devils si je poligon za zabijanje s trampolini tokrat postavila na ljubljanskem Tromostovju. Nore vragolije je izvajalo 18 mladih akrobatov.

Tokrat so Dunking Devils s tremi koši in šestimi trampolini sredi Tromostovja postavili do zdaj največje igrišče akrobatske košarke na svetu, na katerem je salte in zabijanje sočasno izvajalo kar 18 akrobatov.

Video je posnet na Tromostovju, ki je zagotovo najbolj slaven in arhitekturno edinstven ljubljanski most. Na mestu današnjega osrednjega kamnitega mostu je včasih stal lesen, strateško zelo pomemben srednjeveški most, ki je povezoval dežele severozahodne Evrope z Balkanom oziroma jugovzhodno evropo. Pozneje mu je Plečnik dodal še dva mostova, namenjena pešcem, saj so mu morali povečati prehodnost zaradi nove tramvajske proge. Most je danes ena izmed večjih slovenskih turističnih znamenitosti, ki jo želijo Dunking Devils s svojim videom predstaviti svetu.

Kljub varnostnim ukrepom dve nesreči

"Za projekt smo trenirali v dvorani z enim košem in dvema trampolinoma, nekatere akcije pa smo prvič poskusili kar na Tromostovju. Šele na lokaciji smo videli, kaj pomeni, ko je v zraku naenkrat vsaj šest ljudi. Občutek je sicer nekako domač, saj si obkrožen s soskakalci, vendar te hkrati lahko to hitro zmede. Vedeli smo sicer, da zaradi gostote akrobatov na tako majhnem prostoru obstaja večja verjetnost poškodbe. Žal smo kljub varnostnim ukrepom imeli dve nesreči. Je pa v središču Ljubljane vedno zabavno zabijati, saj so vate uprte oči domače publike,” je svoj vpogled v ozadje snemanja na Tromostovju ponudil Maks Veselko, član Dunking Devils.

Kdo so Dunking Devils?
Dunking Devils so akrobatska skupina, ki jo sestavljajo fantje in dekleta iz vse Slovenije. V svoji 13-letni karieri so prepotovali večji del sveta in nastopili pred skoraj milijonom in pol gledalcev. Njihove dodelane kreativne predstavitve si je na spletu ogledalo že več kot 70 milijonov ljudi.

Počeli so že marsikaj. Zabijali na drvečem vlaku, se zibali na gugalnici freestyle in zabijali v košarkarski koš, ki so ga člani skupine obesili kar na železniški most, deset metrov nad reko Savo.

Posneli so tudi domiselni video z elementi iz športnovzgojnega kartona, s katerem so vabili k sodelovanju v akciji Hudo dobra telovadnica, posneli oglas z nogometaši Arsenala in svoje akrobacije predstavili gledalcem košarkarskega obračuna med ekipama Denver Nuggets in Indiana Pacers v legendarni londonski dvorani O2.
Ne spreglejte