Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 9. 2011,
17.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nejc Skubic

Sreda, 28. 9. 2011, 17.08

6 let, 6 mesecev

Nejc Skubic: Liga prvakov? Pričakoval sem več treme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kakšen preskok je v nekaj mesecih uspel Nejcu Skubicu je lahko lepa zgodba za tiste, ki si vztrajno utirajo pot proti največjim nogometnim sanjam. Še nedavno je igral za Interblock, v torek pa v LP.

Kot je poudarjal že ob prvem pogovoru ob prestopu v Otelul Galati, so bile njegove sanje igranje v ligi prvakov in to se mu je uresničilo proti Benfici. Ob tem ostaja na tleh in se že veseli novih dokazovanj. Z njim smo se pogovarjali le dan po debiju v ligi prvakov. Proti Benfici je na desnem bočnem položaju odigral celotno in šele drugo tekmo za ta klub, čeprav ni storil kakšne večje napake. S svojo igro še ni povsem zadovoljen, kar ga žene, da postane še boljši. Tudi zato evforijo pušča ob strani in razmišlja le o tem, da učvrsti svoje mesto v ekipi. Za Otelul Galati je prvo tekmo odigral šele pred dnevi v pokalu, po osmih tekmah pa še čaka na debi v romunskem prvenstvu. Tam branilcem naslova ne kaže prav dobro, saj zasedajo šele 10. mesto. Tudi Benfica je premagala Otelul Galati, tekma je bila zaradi neprimernega štadiona kluba v 300 km oddaljeni Bukarešti, ki tako v skupini s portugalskim velikanov, Baslom in Manchester Unitedom ostaja na zadnjem mestu brez točke. Že v naslednjem krogu pa jih čaka obračun z angleškimi prvaki.

Pa ste le dočakali debi na največjem evropskem klubskem nogometnem odru … Pa sem res le dočakal. To so bile otroške sanje, ampak na žalost sem debitiral s porazom, s čimer pa nisem zadovoljen. Do tega je prišlo povsem spontano oziroma poplačal se je ves moj trud, ki sem ga vložil, vsa odrekanja ... in seveda se to enkrat mora povrniti. Seveda se pa tudi zavedam, da je to šele nek nov začetek, novo dokazovanje, sledi še več odrekanja in treniranja. Le na ta način bi lahko še bolj napredoval in začel redno igrati.

Je bilo ob debiju proti Benfici čutiti kaj dodatne treme, čeprav se je na nacionalnem štadionu v Bukarešti zbralo le 6824 gledalcev? Priznam, sprva sem mislil, da bom imel več treme. Seveda je bila prisotna, ampak zgolj pozitivna. Vedel sem, da nimam kaj izgubiti, lahko le veliko pridobim. Kot sem dejal, žal mi je le, da smo izgubili. Po pravici povedano smo pričakovali tudi več ljudi in boljše ozračje, čeprav je bilo tudi to zame nekaj povsem novega. Lahko tudi rečem, da je štadion zelo lep, verjetno eden najlepših v Evropi. Vendar v mislih sem bil osredotočen le na moje naloge v igri, na tekmo in da bi se kot ekipa odrezali čim bolje.

Kaj vam je po tekmi dejal trener Dorinel Munteanu? Po tekmi se veliko ne pogovarjamo. Vedno počakamo, da prespimo in potem s treznimi ter umirjenimi glavami analiziramo tekmo. Skupaj se tudi pogovorimo, kaj je bilo dobro in kaj slabo, da potem ne delamo istih napak na naslednjih tekmah.

Kakšna je bila sama tekma? V 40. minuti jo je odločil Bruno Cesar … Zagotovo ne moremo biti zadovoljni po porazu, tudi če je to v ligi prvakov. Mislim, da smo mogoče nekoliko preveč spoštovali nasprotnika in se ga ustrašili. Nismo imeli dovolj poguma, da bi se spustili v igro. Je pa Benfica dokazala, da je izjemna ekipa, ki ji lahko uspe zelo odmeven rezultat v ligi prvakov. Seveda zaradi kadra, ki ga ima. Praktično vsak od njih lahko igra v kakšnem od najboljših klubov na svetu, kot sta Real Madrid in Barcelona.

Kakšne večje napake na tekmi niste storili, kako ste zadovoljni s svojo igro? Lahko priznam, da s svojo igro nisem povsem zadovoljen. Zavedam se, da lahko pokažem še precej več, pa čeprav smo igrali proti zelo močnemu nasprotniku. Ampak ta tekma je že za nami, jutri je nov dan, nova tekma in nova dokazovanja.

Kakšna pa je raven igranja v ligi prvakov, glede na to, da vam je uspel velik preskok? Liga prvakov je nedvomno najmočnejše klubsko tekmovanje na svetu, kar sem tudi sam občutil. To je povsem nek drug nogometni svet. Igra je hitrejša, večja je agresivnost, veliko več je teka, dinamike in še bi lahko našteval. Občutil sem, da je to zagotovo najvišja raven klubskega nogometa.

Glede na to, da ste od prihoda v klub doslej odigrali drugo tekmo, kakšen je zdaj vaš status? Tukaj ni nekega statusa. Ne moreš reči, da imaš zagotovljeno mesto v ekipi. Tukaj štejejo le trdo delo, garanje, odrekanje in potem je rezultat tega igranje v prvi postavi. Sam bom dal vse od sebe, da ostanem v prvi enajsterici, seveda pa je potem tudi odvisno od trenerja, ki odloča, kdo bo igral.

Kaj vam je ob debiju najbolj ostalo v spominu? Ni neke posebne stvari, ki bi si jo zapomnil. Lahko kar rečem, da kar celotna tekma.

Naslednji tekmec bo finalist minule sezone lige prvakov in aktualni angleški prvak, Manchester United. Vam misli že kaj uhajajo k tej tekmi? Tekma z Manchester Unitedom je še daleč. Najprej nas v nedeljo čaka tekma v prvenstvu s Steauo, potem je reprezentančni premor, pa spet prvenstvena tekma in šele takrat Manchester United. Na treningu bom dal vse od sebe in potem bomo videli, ali me bo trener uvrstil v ekipo. Ampak kot sem že rekel, korak za korakom. Najprej je tekma s Steauo in moram si spet izboriti mesto v začetni postavi.

Ne spreglejte