Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 12. 2014,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Robert Kranjec Peter Prevc Peter Prevc Nika Kljun Dejan Zavec

Petek, 19. 12. 2014, 15.16

8 let

Najbolj sta vas zanimala Tina Maze in Robert Kranjec. Zakaj?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na vstopni točki v slovenski splet najdi.si ste leta 2014 najpogosteje poizvedovali za prvo damo slovenskega smučanja Tino Maze in smučarskim skakalcem Robertom Kranjcem.

Športni dogodki in športne osebnosti so bili tudi v letu 2014 pogosta tarča zanimanja spletnih bralcev. Tako se je recimo slovenska alpska kraljica Tina Maze, tako kot lani, zavihtela na vrh lestvice iskanja slovenskih športnih osebnosti, prvo mesto pa je po množičnosti iskanih gesel Črnjanka zasedla tudi na lestvici osebnosti iz vseh kategorij. Razlogov je najbrž več, od težav na začetku sezone do vrhunca na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je 31-letna Korošica osvojila dve zlati olimpijski medalji, tudi tisto najbolj prestižno, v smuku.

In če je bilo prvo mesto pričakovano, pa je drugo bolj nepričakovano. Na drugo mesto ste z vašim iskanjem namreč uvrstili Ano Kobal, vrstnico Tine Maze, nekdanjo reprezentantko, v pretekli sezoni pa sokomentatorko alpskega smučanja na nacionalni televiziji.

Na tretje mesto se je po številu iskanih gesel uvrstila plesalka in koreografinja Nika Kljun, ki s svojimi plesnimi stvaritvami že nekaj let blesti onkraj Luže, ravno pred mesecem dni pa je nastopila tudi na podelitvi ameriških glasbenih nagrad American Music Awards v Los Angelesu.

Med športniki največ zanimanja za Kranjca

Med moškimi športniki ste najpogosteje iskali ime smučarskega skakalca Roberta Kranjca, ki je bralce verjetno zanimal predvsem zaradi dveh nesrečnih padcev na treningu pred olimpijsko tekmo v Sočiju. Kranjcu sledi Peter Prevc, najboljši slovenski skakalec sezone 2013/2014 in drugi v skupnem seštevku, tretji pa je boksar Dejan Zavec, ki je letos po krajšem premoru znova stopil v ring in v sedmih rundah zmlel Madžara Ferenca Hafnerja.

Mazejeva je s konkurenco pometla tudi v skupni kategoriji športnikov in športnic, kjer sta se ji na vrhu najbolj iskanih osebnosti pridružila še Prevc in Kranjec.

Olimpijske igre v Sočiju najbolj iskan dogodek zunaj slovenskih meja

port je bil med bolj iskanimi tudi v kategoriji dogodki, saj so bile olimpijske igre v Sočiju najbolj iskan dogodek zunaj slovenskih meja. Svetovno prvenstvo v nogometu ste uvrstili na tretje mesto, svetovno prvenstvo v košarki pa na peto.

V kategoriji domačih dogodkov je bil najbolj iskan športni dogodek leta uvrstitev Nogometnega kluba Maribor v Ligo prvakov, ki je zasedel deveto mesto.

V kategoriji nogometnih klubov ste na lestvici domačih klubov najbolj iskali ključno besedo NK Maribor, sledila sta NK Domžale in NK Krka. Med tujimi pa ste najpogosteje brskali za nogometnimi klubi Real Madrid, Porto in Atletico Madrid.

Ne spreglejte