SiolNET. Sportal Sportal +
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na študij v tujino odhaja nov val odličnih slovenskih športnikov

1

termometer

Matej Mohorič, Ana Gros, Tjaša Vozel in Luka Majcen je le nekaj športnih imen, ki septembra začenjajo študijsko pot na Danskem, kjer se bodo posvetili študiju športnega menedžmenta.

Vpisni postopek na mednarodni študijski program športnega menedžmenta na Danskem je uspešno končalo vseh deset športnikov, ki so kandidirali za vpis, med njimi tudi zlati maturant, svetovni prvak v cestnem kolesarstvu do 23 let Matej Mohorič.

Pozitivni izkušnje in vzgledi vlečejo

K velikemu zanimanju slovenskih športnikov za vpis na omenjeni mednarodni študijski program športnega menedžmenta vsekakor pripomorejo pozitivne izkušnje že vključenih slovenskih športnikov študentov.

V Sloveniji ni sistemsko urejenih športnih programov

Pri Sindikatu športnikov Slovenije, ki koordinira omenjeni študij, menijo, da je razlog za veliko zanimanje zagotovo tudi dejstvo, da v Sloveniji še vedno ni sistemsko urejenih študijskih programov, ki bi športnikom kljub natrpanemu urniku treningov in tekmovanj tako z vsebinskega kot finančnega vidika omogočali nemoteno opravljanje študijskega procesa.

Na Danskem bo študiralo deset perspektivnih slovenskih športnikov

Septembra bo tako na Danskem začelo študirati deset slovenskih športnikov: zlati maturant, svetovni prvak v cestnem kolesarstvu do 23 let Matej Mohorič, rokometna reprezentantka Ana Gros, plavalca Tjaša Vozel in Vid Veličkovič, namiznoteniška igralka Alex Galič, košarkar Miha Fon ter nogometaši Luka Majcen, Miha Korošec, Nino Pungaršek in Dejan Krljanović.

Pri slovenskem sindikatu športnikov si obenem želijo, da bi po toliko dobrih odzivih tudi pristojne institucije v Sloveniji v čim krajšem času slovenskim športnikom omogočile študijski program, ki bi jih prepričal in jim hkrati ob uspešnem izpolnjevanju študijskih obveznosti omogočil nemoteno nadaljevanje športne kariere.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin